ikiicocukkannesii Evet ben ilk gebeliğimde devlette randevu bulamayınca özelde yaprırmıştım ama devlette yapıyor sonuçta detaylı ultrason haftanız geldiğinde ister özele gidin ister devlette zaten doktorunuz size bunun bilgilendirmesini yapıp söylüyor hatırlatıyor yaptırıp yaptırmamak size kalmış ama detaylı ultrason anne karnındaki bebeğin burun kemiğine kadar bakılıyor yani çok önemli birşey mutlaka yaptırılması gerek eğer devlete gidiyorsanız devlette süreç şu şekilde oluyo,normal gebe polikliniğine gittiğiniz doktor sizi yönlendiriyor yeşil alanda kaydınızı açıyor ve Perinatoloji bölümüne randevu almanız gerektiğini söylüyor buda belli başlı devlete bağlı eğitim araştırma hastanelerinde oluyor randevu alıp gidip o bölümde yaptırıyorsunuz sonucu doktorunuza gösteriyorsunuz bu şekilde yani biraz randevu almak sıkıntı işte yoğunluk olduğu için ben yaklaşık 1 aya yakın uğraşmıştım öyle alabilmiştim, bu arada 18-24 haftalar arasında yapılıyor bilginiz olsun haftanız geçerse yapmıyorlar eğer bu şekilde uğraşmak istemessenizde direk özele gidip yaptırabilirsiniz oda aşağı yukarı 500-600 tl civarında imkanınız varsa kendiniz bilirsiniz🌸