Eveett. Sonunda bende doğurdum . Ama nasıl ? Düşündüğümden daha da zor bi doğumdu . Sizlerle paylaşmak istiyorum ama korkan veya modu düşecek olan varsa lütfen şimdiden okumayı bıraksın güzel hamişler 🥰
En son 26 ağustosta rutin kontrolume gittim 39+4düm. Doktor çatı muayenesi yaptı ve beklicez biraz daha ama heran herşey olabilir bellide olmaz dedi. Sonra ben muayeneden sonra sancılanmaya başladım 2 gün boyunca hafif hafif sancılarım ve kasılmalarım oldu ama aralıkları çok düzensizdi . Yinede 2 gün boyunca sürdüğü için gidip tekrar muayene oldum ve 1 cm açıklığım olduğunu öğrendim . Doğum başlamış ama şuan seni yatırırsm çok erken olur evine git sancıların 10 dakikada bire düşünce gel dedi . Ben eve gittim ama yine muayeneden kaynaklı sancılarım iyice sıklaştı lekenlenmem oldu ve artık kendimi tutamayıp bağıracak seviyeye gelmiştim . Bütün hazırlıklıklarımı yapıp eşyalarımı alıp hastaneye zar zor düştük . Sonra tekrar muayene olunca aradan 6 saat geçmesine rağmen ve sancılarımın şiddetlenip sıklaşmasına rağmen hala 1 cm açıklığım olduğu söylendi. Sonra nstye girdim ve bebeğin hareketleri çok azdı . Bebeği beslemek için 1000cc serum verdiler ama yinede nst güzel çıkmadı. Geneldede nstlerim pek iç açıcı değildi açıkcası zaten . Sonra ebe doktorumu aradı ve bebekte hareket yok açıklık hiç ilerlememiş diyince bana sezeryan olmam gerektiğini söylediler . Ebe açık açık nst berbat senin sezeryandan başka şansın yok dedi. Dontorun geliyo 1 saat içinde ameliyata alacaz seni dedi. Tabi ben hamileliğim boyunca korkulu rüyam olan sezeryanı duyunca feryat figan ağlamaya başladım . Hayatımda ilk defa serum bağlandım ben nasıl ameliyat olacağım çok korkuyorum diye çok ağladım çok kötüydügerçekten . Sonra hemen annem yanıma geldi ablamla sonra bi anda birazdan kızım kucağımda olacak diye düşüne düşüne biraz kendimi cesaretlendirdim ve doğuma gittim . Ama hala çok korkuyodum neyseki ameliyathanedeki herkes çok iyiydi ve çok iyi davrandılar korkuyorum diyince sakinleştirici yaptılar sonrası zaten sarhoş gibiydim bi baktım kızım ağlıyo üzerini giydiriyorlar 🥲 o sırada dikişim yapılıyodu biraz ağrı hissediyodum o anda ama sakinleştiriciden pekde anlamıyodum gibi o yüzden önemsemedim . Sonra odama geldim ağım biraz beni rahatsız etmeye başladı ama herkes vardı odada o yüzden yine umursamadım. Sonra insanlar dağılınca kontrole geldiler beni o sırada ağrım var diyince baktılar karnıma bastırdılar ama öyle bir canımı yaktılarki anlatamam kanım öyle bi akıyoki resmen vucudümdan musluk akıyo gibi . Sonra biri gidiyo biri geliyo hemşirelerin ebe falan da geldi karnımı bastırıyorlar ama resmen bir doğum da orda yaşadım cırlamaktan bi hal oldum . Sürekli kan sulandırıcı mı kullanıyosun diye soruyolar kanım durmuyo asla . 3 tane serum bağladılar bi anda titremeye başladım ama yatağı sallar derecede titriyorum . Ben kan kaybından şok geçiriyorum zannettim ölüyorum sandım gerçekten çok zordu . Hatırlayınca hala ağlamak istiyorum korkuyorum travma yarattı bende bu olay . Birdaha çocuk yapmaya o kadar korkuyorum ki atlatabilir miyim bilmiyorum. Sonrasında zar zor tamponlarla kanımı durdurmayı başardılar. Ama çektiğim acı hat safhadaydı ve psikolojik olarak çok etkilendim . Biraz korkutucu gelmiş olabilir ama yinede anlatmak istedim . Sorularınız varsa alabilirim 🥲🥰