Çok şükür bende kızımı kucağıma aldım 😍❤️ Biraz pozitif biraz negatif bir normal doğum oldu ama çok şükür yavrum şuan yanımda evimizde yuvamızdayız. Biraz uzun etkilenecek olanlar okumayabilir☺️
Ağustosun son günü 38+6 haftalıkken her an doğumu bekliyorduk artık 😌son günler arrık pikniğe gidelim belki yollar biraz çukurlu sarsıntılı doğumuda tetikler dedik 😅😅 gittik geldik akşam olmak bilmedi. Sanki içime doğmuş gibi geldiğim gibi duşa girdim pilates topunda hareketler yaptım adaçayı içtim yarım ananas yedim yatağa girene kadar pilates topundaydım hep. Karnımın altında da küçük bir şişlik vardı annemde bugün doğum olucak herhalde diye düşünmüş. Hiç sancım yoktu nişanımda gelmemişti. Sabah 5 te su içmek için kalktım yatağa yattığımda bir sancı girdi baya keskin ama doğum sancısı olduğuna ihtimal vermedim. 2 dk sonra çok az su geldi dedim herhalde altıma yaptım 😄😄 daha sonra gelmeye devam etti baktım tutamıyorum aha dedim suyum geliyo yataktan çıktım hemen su boşalmaya başladı 1 kova akmıştır 🥴🤣 eşimi uyandırdım sakince duşumu aldım abdestimi aldım üstümü giyindim bu arada sancım hala yok herşey güllük gülistanlık 😅 10 dk sonra hastanedeydik yatışım yapıldı nst bağlandım sancılarım gelmeye başladı. Hemen Meryem ana ptunu okunmuş suya koydum. Açıklığıma bakıldı 1 cm di ebe 2 cm e çıkardım dedi. Saat geçtikçe sancılarım artıyordu. Gerçekten o sancılar hiçbir şeye benzemiyor. Hele nst için yatağa yatırdıklarında kıvranmıştım. En güzel yürüyüş yapmak yada piltes topunda sancı geldikçe zıplamak. Benim halim kalmadı artık sancılardan sayıklıyordum gözümü açamıyordum o sancı aralarında yapılan çatı muayenesi en kötüsüydü her saat başı açılmam 1 er santim artıyordu en son 5 cm di ben epidural istiyorum dedim artık dayanamıyorum sezeryana alın dememek için zor tutuyorum kendimi. Epidural yapılana kadar yaklaşık 1 saat geçti o sırada açılmam 7 cm olmuştu. Epidural takıldı ve o an kendime geldim gözlerim açıldı zihnim açıldı dünya varmış dedim resmen 2 dk da etki etti çünkü sancı hissetmiyordum🤩 doğumunun yavaşlamasından korktular suyumda geldiği için enfeksiyon olma riskide vardı. 12 gibi doğumhaneye aldılar açılmam 10 cm olmuştu 5 dk içinde sancı geldikçe ıkındım epidural almama rağmen çok güzel ıkınıyorsun dedi doktorum. Yarım saat ara verdiler sonra tekrar doğumhaneye alındım 2 ebe göbeğime bastırırken bende yine nefesim yettiğince ıkınıyordum.3-4 ıkınma sonrasında kızım 13.50 de dünyaya geldi. Tam o sırada bebeğim kakasını yapmış ve omzu geniş olduğu için doğum esnasında takılmış o yüzden biraz zordu. Doğduğunda tam ağlayamadı inliyordu yanağıma koydular ağlatmaya çalıştılar 10-15 saniye sonra gözlerini açtı nefes aldı küveze koydular hava vermek için. O anlar bana 1 ömür gibi geçti ağlamayacak diye çok korktum ama atlattı çok şükür. Kesi yok ama yırtıklarım vardı doktorum 50 dikiş olduğunu söyledi. Bebeğimin omzunda ise takıldığı için zedelenme olduğu söylendi dirsekten aşağısı parmakları oynuyordu sadece omzunu kaldıramıyordu. Röntgen çekildi kırık çıkık yok dendi. Ama daha sonradan başka bir doktora gösterdik röntgeni ve köprücük kemiği kırıldığını öğrendik. Ama çok şükür bebeklerde 1 haftaya iyileşiyormuş. Kolunu göbeğinin üstüne çengel iğneyle tutturmamızı söylediler sadece. Zor ama sonunda yavruma kavuştuğum hayatımda hiç yaşamadığım acıyı çektiğime değdi dediğim bir doğum süreciydi. Bekleyen herkes sağ salim yavrusuna kavuşur inşallah 💜💜