Herkese merhaba arkadaşlar öncelikle biraz uzun olursa kusura bakmayın. Bugün doğum yapalı 1 hafta oldu. 36+3 haftalıkken öğleden sınra 16:45 gibi suyum geldi. Aslında 13 Eylül de sezeryan doğumum olacaktı. Tabiki kısa süreli bir şok yaşadım. Hemen eşimi aradım. Hastanemiz bize 1 saat uzaklıkta. Eşim telaşla ambulansı çağırmış yolda doğum yaparım diye 😀 kendi hastanemiz özel hastaneydi. Aradık ama 37. Haftadan önce biz alamayız dedi. Çünkü bebek yoğun bakım ünitesi yokmuş hastanede. Kesinlikle bunları araştırın hastanenize sorun. Beni ambulansla eğitim araştırma hastanesine götürdüler. Hamilelik başından beri sezeryan istiyorum ve normal doğumdan aşırı korkuyorum. Eğitim araştırma da da kesinlikle isteğe bağlı sezeryan yapmıyorlar. Hastanede 3 kez çatı muayene yaptılar var aşırı canım yandı o an bir kes daha dedim asla yapamam diye. Öyle bi çatı muayenesi yaptılar ki kanamam oldu. Aksam 9 a geldi ve sancılarım başladı. Ben dayanamadım eşim başka bir özel hastane buldu ve bütün sorumluluğu alıp imza atıp çıktık ordan. Diğer hastane dogumhaneyi hazırlamış. Hemen beni sezeryana aldılar ve 10 dakika içinde bebeğimi çıkardılar. Belden vurulan iğne hiç canımı yakmadı. Hiçbişey hissetmedim bebekten 30 dk sonra da beni çıkardılar. Ben odaya gittiğimde bebeğim odadaydı çok şükür erken doğmasına rağmen sağlıklıydı. Sadece çok zayıf 2405 gr dogdu. Doğumdan 6 saat sonra üzerimi giydirdiler yürüttüler. Gaz çıkmadan zaten hastaneden çıkarmıyorlar ama maalesef benim gaz sorunum oldu ve lağman yapıldı. Öyle hastaneden çıktık. Ayrıca iki gün sütüm gelmedi 3. Gün sütüm geldi hastanede şırınga ile beslediler ben evde biberon ile besledim. şuan meme reddi yaşıyoruz. Bebeğim de zayıf olduğu için biberonu kesemiyorum sağıp veriyorum. Biraz toparlanınca memeyi tutmasını deneyeceğim. Sizlere tavsiyem hastanenizin herşeyinş iyi araştırın benim gibi yok yere 4 saat sancı çekmeyin. Ve sezeryan doğum gerçekten çok kolay dikiş ağrılarım da geçti bile.