Kızlar doğum hikayesi okumaya bayılıyordum çok şükür bana da nasip oldu🙏🏻🙏🏻🙏🏻 28 ağustos gecesi saat 2 civarı bi anda suyumun gelmesi ile uyandım. Eşime söylemedim hemen dışarda çamaşırlarım asılıydı onları topladım içeriye aldım nolur ne olmaz ddim:) sonra abdest aldım annemi ve eşimi uyandırdım . Evimiz ile hastane arası yaklaşık 2 saat olduğundan doktor suyun gelirse hemen gelin demişti apar topar gittik. Yolda hiç bişeym yoktu gülerek gittim. Hemen yatış yapıldı açılmam yarım cm di. Doktorum sabah geleceğini beklemem gerektiğini söyledi. Nst bağlandım suni sancı verildi. Sancılarım artıkça kıvranmaya başladım. Doktorum geldş baktı açılmam 1 cm ancak olmuş sancıyı artırdı. Yaklaşık 4 cm olunca epidural takıldı hiç korkmayın acımıyo sinek ısırığı gibiydi ama ameliyathane çok soğuktu aşırı üşüdüm. Sonrasında hiç bişi hissetmiyorsun. Ayağa kalktım odamda sguat yapmaya başladım açılmam ilerlesin diye. 1-2 saat sonra tekrar nst bağladım. Hemşireye sancıları hissediyorum epidural ilaçı verin ddm tamam dedi. Tuvalet ihtiyaçım var ddm dur ben bi kontorl edeym seni ddi açılman ne olmuş. Çatala çıktım hemşire inanmıyorum tam açık dedi ben şok hemşire şok 4 cm den tam açığa nasıl geçti anlamadım. Doktorumu aradılar hemen geldi baktı. Açıklık iyi ama bebek başı hala yukarda dedi. Neyse beni yine odaya aldılar sürekli ıkınma çalışması yapmamı söyle di. Ben ayakta sürekli sguat yapmaya devam ettim. Tuvaletim var ama yapamıyorum diyorum devam devam diyorlar. Yaklaşık 2 saat devam ettim ama kuzumun gelesi yoktu doktor çatala alalım olmazsa eğer sezeryan yaparız ddi. Can havliyele bu kadar boşamı ıkındım ddim bağırıyorum bi yandan. Doktor ıkın diyo ama gelmiyor bebek kafam çatlayacak gibi oldu artık. Doktorum yan odada başka bi doktoru çağırdı napalım diye oda doğrurur şimdi demesin mi bana yine ıkın ıkın diye söylüyorlar ama bende takat kalmadı artık ddm. Vakumla çekeceğiz ddiler olmaz vs desemde son ıkınışımda vakum yardımıyla kuzumu doğrudum çok şükür 🙌 bende 2 cmlik kesi var dikişlerimde var kuzumun kafası azcık şişti😣 ama çok şükür geldi. 💕💕💕 sizlere tavsiyem bol bol hareket edin sguat çok önemli ve etkili. Korkmayın bol bol inşirah okudum çok faydasını gördüm. Rabbim sizleride bi avazda kurtarsın inşallah 🙏🏻