Öncelikle dünden beri aglıyorum kızlar bende kan pıhtılasması sorunu var yani evlenmedende vardı kansızlık kan pıhtılasması ve gebeligimin başından beri oksapar kullandım herşey son aya kadar çok güzel ilerledi şükürler olsun ki 30 haftada bebeğim dogum pozisyonunu almıstı hatta 32 den beride nst cihazına giriyorum 34 haftamda 2 cm açıklıgım vardı böyle kahve rengi nişan tarzı lekem gelmisti 36 haftamın sonunda ve doktorum heran hazırlıklı ol bebeğin gelişimi zaten bir bucuk hafta önde boy kilosu dogum olsa bile herşeyini tamamlamıs küvezde yatmaz demişti. Ben sağlık personeliyim ve başından beri hep normal dogum istedim tabi bebekte sorun olmadıgı sürece karşı değilim herkesin kendi tercihi ama benim için normal dogum daha uygun doğum şekliydi çünkü 37 haftadan itiberen geçmeyen bel agrılarım vardı en son hatta gittigimde gece acile ebemiz açıklık 2 cm sancı yok ama bebegin kafası çok güzel oturmus ve çatın normale müsait dedi leke olayınada kimisinin aynı gün kimisi nişandan 10 gün sonra bile dogum yapıyor o tamamen bebek ve Allaha kalmıs dedi havalarda sıcak oldugu için son haftalar günler hatta aylar çok stres yaptım geçmek bilmedi 8 aya kadar hamilemiyim bilmeyen ben son günlerde son ayda çok zorlandım. Artık bu haftadan itibaren dogum olması lazımdı çünkü doktorum agustos sonu Eylül başı doğum olur dedi ben başka şehire gelin geldim eşimin görevi nedeni ile ailemden uzaktayım ve annemi dogumdan önce degilde dogum sonunda istiyordum yanımda çünkü o zaman daha çok ihtiyacım olucak diye ama eşimin çenesi durmadı hergun bana annen gelsin dogum heran dedi durdu bende ne olur ne olmaz diye çagırdım ki anneminde sorumlulukları var 10 gündür yanımda ve boş boş bekliyoruz ve dogumdan sonra uzun kalamayacak erken geldigi için bende annemde başka kimse ile rahat edemem zaten bakıcakta kimse yok herneyse ona ayrı canım sıkılırken dün doktor kontrolüm vardı ve ben sancım olmasada artık diyordum çatıma bşrdaha baktırır en kötü suni sancıyı önerir diye ama resmen dalga gecer gibi bana son gün gelmis normal dogum yapamazsın igne vuruluyorsun kanaman olur dedi bende hocam başta öyle demiyordunuz haftaya gel sezeryan günü belirleyelim dedi bu arada sezeryan gününü 39 haftada bellirleyecek 40 haftama girince alıcak beni şaka gibi son güne kadar bekleyecegim üstüne ben itiraz ettim madem sezaryan neden o kadar bekliyorum bana şimdi alsam küvezde yatar dedi hocam 38 haftadayız ve çocuk 3500 kilo sorunu yok bundan haftalar önce kanamam geldiginde bile bana organ gelişimi tamamladı küvezde yatmaz korkma demiştiniz dedim bana kaldırdı haftaya konusuruz dedi ama dünden beri ağlıyorum ben de bir sağlıkcıyım malesef doktorların sisteminide biliyorum bir kadın dogumcu hocam birgün demiştiki 5 tane sezeryan ameliyat yapıyorum 1 tane normal dogum hastasında yoruldugum kadar yorulmuyorum hemde daha fazla para kazanıyorum demişti o hep aklımda kalmıstı üstüne günü bile kendi boş günlerine göre ayarlıyorlar son gün başka doktora gidemem beni dogum yaptır diye eşim deseniz bana çok kızıyor inatsın diyor ama anlatamıyorum özel hastane sistemini bilen biri olarak madem sezeryanlıktım niye başta demedi beni son güne kadar bekletti anlayacağınız çok zor durumdayım ve eşim kabul etse devlette bile dogum yapmayı göze aldım ama eşim tam bir özel hastane yanlısı resmen 10 gün sonra ya dogum veriyor ve 40 haftamın içinde sezeryan olucam denemediğim çay sguat hurma kalmadı 36 haftadan beri sırf normal dogum kolay olsun diye tam anlamı ile çöktüm yani kimine sacma gelicek ama sonucta sezeryan doguma alıştırmadım kendimi ve yanımda bakacak kimse yok bana annem deseniz kadın iki arada kaldı yanımda şuan eşim yüzünden erken geldi dogumdan sonra çokta kalamayacak