Aydinesime1110 Bu yazıyı hamilelere bilgi olsun diye yazmak istedim. Hamileligimin 29. Haftasina ladar hersey normal gidiyordu. Hamileligim boyunca hic mide bulantısı yasamamistim ve normal bir sekilde yasantima devam ediyordum. 29+2 de siddetli mide bulantilarim olmaya başladı yediklerim dokunmustur deyip cok fazla dikkate almadim ani kilo artisim oldu. Sonraki gunlerde de yuzumde ve ayaklarimda sislikler olmaya basladi. 29+5 de bas donmelerim bas ağrılarım sıklasnca kadin doguma gittim tahlil yaptırdı. Sonuçları teyzeme (kadın dogum uzmanı) attım ve acile gidip tansiyonuma baktirmami söyledi. Gece hemen acile gittik tansiyonum normaldi ancak ayaklarımda odemler vardi. 1 hafta boyunca acile gittim hergun tahlil yaptırdım her seferinde eve gönderiyorlardi ancak idrar tahlillerimdr protein miktari 3+ çıkıyordu. Sonuçları teyzeme attigimda acilen istanbula gitmemi soyledi ancak ben cok ciddiue almadım. 28 haziran perşembe gunune bilet almıştık eşimle islerimizi halledip gitmeyi planliyorduk. 25 haziran pazartesi farkli bir kadin dogum doktoruna randevu almıştım ucaga binebilir raporu almak için. Doktora gorunmeden once tansiyonumu olcturdum ve 14/11 çıktı doktora tahlil sonuçlarımi gosterdigimde seni bu halde nasil eve gonderdiler deyip yatis verdi. Korkuyla hastaneden ciktik ozel bi hastaneden rapor alip en yakin zamana bilet aldik ve istanbula gectik. Hemen hastaneye gittik kanuni egitim ve araştırma hastanesine sevkim yapıldı ve 3 gün boyunca tedavi uyguladılar. Tedavinin 3. Gunu bol miktarda sivi tuketmem soylendi ve surekli serum veriyorlardi . gun boyu tükettiğim sivilar idrar ile cikmayinca vucudumun her yeri sismeye basladi ve 29 haziran gunu ani bir kararla sezeryana alındım. 31+2 haftalik dogum yaptım. Dogumda karnimdan asiri miktarda sivi alinmis ve dren takıp 1 hafta boyunca sıvı çıkışını izlediler. Gunde 2 l sıvı cikti ameliyat yerimden ve gunde 4 5 kere hortum disinda dikis yerlerindrn akan sivilar yüzünden yatak ve kiyafet değiştirmek zorunda kaldik. Vucudumdaki sislik sıvı çıktıkça inmeye başladı ve 6 temmuzda taburcu oldum. Eger erken teshis edilmiş olsaydi dogum ertelenebilirdi. Oldukca zor zamanlardı benzer bir durum yasamamak için mutlaka iyi bir doktorda duzenli kontrollerinizi yaptırın.
mucizem61 Aydinesime1110 çok geçmiş olsun cnm rabbim şifa versin bebeğini sağlıkla büyütmeyi nasip etsin insallah
Aydinesime1110 4283eslem Allah razi olsun benim tansiyon takibim devam ediyor, bebek 19 gundur kuvezde beslenme problemi var kilo almaya gecerse taburcu olacak insallah
Aydinesime1110 Bsk2101 Allah razi olsun benim tansiyon takibim devam ediyor, bebek 19 gundur kuvezde beslenme problemi var kilo almaya gecerse taburcu olacak insallah
Aydinesime1110 Bebegim su anda kuvezde bugun 19. gunu 1390 gram dogdu 1250 ye kadar indi ve tekrar su anda 1380 gram , beslenmeyi kabul etmeme problemi var, taburcu oldugum gunden bu yana tansiyon ilaclari ve kan sulandirici igne kullaniyorum. Benim vakamdaki kendi adima en buyuk tecrubeler hamilelik surecinde tansiyon takibinin sık sık yapilmasi, en ufak bir odemde ve idrarda protein + durumunda takip altina alinilmasi gerektigi oldu, hersey normalken 5 gun icinde olum riskiyle ameliyata alindim.Doktorum ikimizin de olumden donmek diye birsey varsa onu yasadigimizi soyledi.cok sukur bugunumuze
4283eslem Aydinesime1110 insallah ikinizde bir an önce sağlığınıza kavuşursunuz ve mutlu bir şekild e evinize dönersiniz cnm
Bsk2101 Aydinesime1110 Allah sise bağışlasın bir an önce ikinizde sağlığınıza kavuşursunuz. Sağlıkla kucağına alırsın inşallah bebeğini
Aydinesime1110 mervec yok canım bebek alındıktan sonra vucutta kalan odem varsa onu atana kadar hastanede kontrol altinda tutuluyorsun (benim 8 gun surdu agir preklempsi oldugu icin) logusalik donemi senin icin 70 gun dedi doktor vucudun kendini toplamasi icin beslenmeye dikkat edip bolca dinlenmeye ozen gostermek gerekiyor.
Hilalinci Aydinesime1110. Bende 2010 da ayni durumu yaşadım ama benimki 25 haftalikta basladi erken teşhisti hastane 1 ay kaldim ve 29 a kadar dayandik cok sukur bebegim iyi sağlıklı ve simdi plansız birsekilde ikinciye hamile kaldım 27 haftalik olduk simdilik normal seyrinde insallah boyle devam ederde rabbim gününde sağlıklı sorunsuz birsekilde bebegimi kucagima almayi nasip eder..
Hilalinci Aydinesime1110 geçmiş olsun size de prematüre bebekler cok güçlüdür inanın rabbim kavuştursun en kisa zamanda inşallah .benim kizim 900 gr doğmuştu 760 gr düştü 80 günün sonunda 1860 gr oldugunda eve cikabildik simdi 7 yasinda cok şükür kardeşini bekliyir sabırsızlıkla. rabbim sizede o mutlu günleri gormeyi nasip eder inşallah.
1234 Aydinesime1110 cok geçmiş olsun cnm biran once saglıgınıza kavusursunuz ınsallah yavruna ve sana bol şifalar diliyorum. Benımde ayaklarımda ellerimde odem oluyor ama tansiyonum normal cıktı. İdrarımda da sorun yok. Ama sabahları yüzüm bile şişiyor
Aydinesime1110 1234 sagol canim , insallah preklempsi ye donmez illaki sık takip ediyorsundur tansiyonunu, surekli takip cok onemliymis.Rabbim herkesi korusun
mervec Aydinesime1110 anladım canım çok geçmiş olsun bu zor gunler senin için çok çabuk geçer inşallah