39+5 günlük hamileyim. Akşamları biraz aşağı doğru baskı haricinde hiçbir belirtim yok. 38. Haftaya kdar devlet hastanesine gittim. Hastanede tek 1 doktor vardı o da 38. Haftamda 2 haftalık izne ayrıldı. O yüzden özel hastaneye geçtim. İlk muayenede doktor çatımın dar olduğunu söyledi. Eşimin kuzeniyle aynı haftalığız benden sonra o da muayene oldu ama çatısının normal olduğunu çok rahat normal doğum yapabileceğini söyledi. Dün yeniden kontrole gittim. Kendi sancımı beklemek istiyorum dedim. O da sen istersen tabiki bekleriz zorla alamam tabiki ama herhangi olumsuz bir durumda sorumluluğu kabul etmem sizden de imza alırım dedi. 40. Haftam solduktan sonra yeniden gel konuşalım dedi. Cumartesi yeniden gideceğim 40 hafta bitecek. Etrafımdaki herkes kendi sancımı beklemem gerektiğini söylüyor. Eşim sezaryen olmam taraftarı. İstersen 40 gün yat hiç kalkma geç toparlan kimse senden bir şey beklemeyecek beraber hallederiz diyor. Sancımı bekledim diyelim hem sancı çekip son anda çatın dar diye sezaryene alınmak da var. Direkt sezaryeni kabul etsem aklıma acaba normal yapabilir miydim düşüncesi kalacak. Çok kararsızım. Sizce ne yapmalıyım ?