bsra57 ZZeynepP1903 devlet hastanesi de yapıyor detaylı ultrasonu illa özel de yaptırmanıza gerek yok benim doktorum istersen burda yaptır istersen devlette sen nasıl istersen dedi ben sormadan hem de o yüzden devlette yaptırcam ben de.
ZZeynepP1903 bsra57 biliyorum canım devlette sıra alma cok zor oldugu ıcın mecbur kendi gittigim hastanede yaptıracagım. Konu para degilde insanların bakıs acısı 🤦🏻♀️
ZZeynepP1903 cinardefnemoms gercekten öyle ya sonucta evladım için gidiyorum söyleyince azar yiyorum cocuk saglıklı daha ne testlerı yaptırıyosun diye normal ultrasonda ne kadar ögrenilcek sanki
cinardefnemoms ZZeynepP1903 Dr zaten kendisi net göremediği için yönlendiriyo illa gel burda çektir demiyo başka yerlerde çektir getir diyo. Para tuzağı olsa bence kendi hastanelerinde yaptırmayı şart koşarlar çünkü benim hastanede 850 900 civarı detaylı ama ben 350 TL’ye başka yerde çektirdim mantık biraz gerçekten
bsra57 ZZeynepP1903 ben direk perinatoloji bölümüne randevu almaya çalıştım ama öyle değilmiş tecrübeli bi arkadaşım var ona sordum önce kadın doğuma randevu alıyorsunuz devlet hastanesinden kadın doğum doktoruna detaylı ultrason çektirecem diyormuşsunuz doktor da size yeşil reçete açıyormuş ondan sonra mhrs sistemden girip perinatoloji ye randevu alıyormuşsunuz. Eğer direk perinatoloji bölümüne randevu almaya çalıştıysanız bilgi vermek istedim.
bsra57 ZZeynepP1903 özellikle bebek konusunda herkese kulak tıkalı olsun. Ben öyle yapıyorum doktorum isterse okey ikili tarama yaptırmadım mesela doktorum bişey demedi. Ama sonrasında muayeneye gittiğimde ikiliyi yaptırmadık detaylıyı mutlaka yapalım dedi demek ki ikili tarama önemli değil detaylı önemli. O yüzden sadece doktorunuza güvenin.
tgbsn_00 ZZeynepP1903 bu ne cahillik para tuzağı olur mu para vermek istemiyorsan devletten randevu alırsın o ayrı bir konu. Detaylı ultrasonla bir tutmak nedir senin yüzünden bebeğinin başına gelse üzüntüsünü onlar değil sen çekersin insanlar sadece konuşur
ZZeynepP1903 cinardefnemoms benim doktorumda her zaman o sekilde söylüyor ister baska yerde ister burda sen bilirsin diye.
Masalminik ZZeynepP1903 madem anlamıyorlar anlatmaya çalışmayın siz de söylemek zorunda değilsiniz ne yaptığınızı. Belli ki siz yaptırmak istiyorsunuz sakın vazgeçmeyin sonradan üzülmeyin. Umarım bebeğiniz sapasağlamdır da boşa giden para olur 😌
ZZeynepP1903 Masalminik aynen öyle canım yaptıracagım onlara kalsa ikili teste bile girme dediler ama tabiki dinlemeyip yaptırdım en azından içim rahatlıyor 🤲🏻
Susuuuu ZZeynepP1903 bende çok kararsizim bu konuda ilk çocuğumda bütün hepsini yaptırdım ikili tarama vs vs ama açıkçası bunda gerek varmı diye düşünüyorum gittiğim hastane 500 tl istiyor çok fazla geldi bana muhtemelen devlet hastanesinde yaptıricam bunu özelde 500 tl vermek istemiyorum devlett3 biraz uğraşırim ama en azından yapmadı olmam
ZZeynepP1903 Susuuuu insallah sıra bulabilirsiniz ben hiç bulamam diye devletle ugrasmıyorum acıkcası cok zormus
Ftsrkn ZZeynepP1903 o konuda haklısınız ben hamile olduğumu söylediğimde herkes şunu ye şunu yeme o kadar yordularki artık ne yesem şüpheye düşüyordum. Biri ye diyodu biri yeme diyodu aynı şey için o yüzden boşverdim herkesi artık konuşturmuyorum kimseyi
ZZeynepP1903 Ftsrkn kesinlikle en iyisi hıcbırseyi söylememek. Ama işte ilk gebeligim oldugu için hani danısayım diyorum ama onlarda beni tatmin etmiyor 😃
Ftsrkn ZZeynepP1903 benimde ilk gebeliğim hayırla kavuşalım hepimiz inşallah. Ben genelde buraya danışıyorum 😅 daha iyi oluyor
Senanrrr_06 ZZeynepP1903 canım mutlaka yaptır ben 2li 3luyu filan yaptırmadım direk detayliya gittim bütün organlari damarları herşeyi net o kadar belli ki bide bebişimizin Sağlığı Söz konusu etraftaki insanlara bakma onlarinki cahillik başka bişey değil Allah göstermesin yarın bugün bişey olsa hepsi kenara çekilirler kimseyi dinleme anne olan sensin çocuğun için en doğrusunu sen bilirsin.
Senanrrr_06 ZZeynepP1903 Rica ederim canım benim burda birbirimize destek olmak için varız 🥰❤️bu kadar insan söylüyor yaptır diye doktorlar söylüyor bı tek zaten cevremizdekiler herşeyi biliyolar banada neler dediler hiç birine kulak vermedim.
Busskk Canım yaptırmanı tavsiye ederim, benim bebeği besleyen sol damarimda çentik çıktı kan sulandırıcı ilaç kullandım. Önlemimi almasaydim bebekte gelişim geriliği ya da bende yüksek tansiyon hastalığı çıkabilirdi.
ZZeynepP1903 Busskk yaa bakk demekki sadece bebek degil bizim içinde iyi birşey herşey cıkıyor sonucta