İyi geceler mi desem günaydın mı desem bilemedim ama herkese sabahın 4 buçuğunda hastaneden merhabalar 🥰 beni bilenleriniz vardır sürekli doğuma karşı korkumu dile getiriyordum, cumartesi günü doktor kontrolüme gittiğimde 2. kez çatı muayenesi oldum ve doktorum çatımın çok dar olduğunu, açıklığımın hiç olmadığını, rahmimin yumuşamadığını ve bebeğin başının istediği pozisyonda olmadığını anlayınca istersen yine normal doğum yapabilirsin ama hem panik atağın var hem çatın çok dar bebeği ıkınamazsan olası bir ihtimalle bebeği vakumla çekeriz karnına 4 erkek doktorla birlikte bastırırız travma yaşarsın kararı sana bırakıyorum en doğru kararı verirsin dedi, eve geldik gelince sezaryen olmaya karar verdik ve doktorumu arayıp salı sabahı 11-12 arası genel anestezili sezaryen için anlaştık. Salı günü sabah 9da hastanede olduk ve yatışım yapıldı tahliller testler derken 10.30da ameliyathaneye girdim, 10.45te bebeğim doğmuş, ben sanırım 11 veya 11 buçuk gibi çıkmışım hatırlayamıyorum, kendime akşamüstü saat 4-5 gibi gelebildim o zamana kadar tüm sesleri duydum ama tepki verip gözlerimi açamadım, ben uyurken bebeğimi hemşirelerin göğsüme verip emzirttiğini hissettim ama yine tepki veremedim, dün sütüm gelmişti ama gece bebeğe yetmedi aç kaldı ve hemşireler sadece göğsün uç kısmını verdiği için yara oluştu 🥺 Neyse işte akşam 5 buçukta hemşire bir abla geldi yürümem için, ilk ayağa kalkış anı gerçekten zor oldu benim bünyem zayıf olduğu için mi öyle oldu bilmiyorum ama çok zorlandım kalktıktan sonra yürüdükçe açıldığımı hissettim ama her yatış anımda tekrar başa sarıyordum, bol bol sıvı tüket dedi doktorum ama tüketemedim bişey yiyemedim, bu yüzden gazım geç çıktı sancım çok oldu, ve her yatıştan sonra başa sardığım için o acıyı hissetmemek için ayağa çok kalkmadım çok yürümedim buralarda hata ettim sanırım ama ilk gebeliğim çok tecrübesizim, yapılan ağrı kesici iğneler ve içtiğim haplar da pek işe yaramadı, ameliyat yerim hala çok yanıyor, evet bebeğinize bakınca her şeyi unutuyorsunuz fakat ben çektiğim acılardan dolayı bebeğime hiç bakamadım annem ilgileniyor her şeyiyle ve bebek onun kokusuna alıştı sanırım, her şeye rağmen doğum çok güzel bir hismiş fakat gerçekten hiç bir doğum şekli kolay değilmiş, Allah tüm doğum yapacakların yardımcısı olsun inşallah hepiniz kolaylıkla ağrısız sızısız doğum yapar bebeklerinizi kucaklarınıza sağ salim alırsınız, Allah herkese de nasip etsin inşallah bu duyguyu, sorularınız varsa cevaplayabilirim uzun oldu kusura bakmayın, bunları yazarken bile hala çok canım yanıyor benim için de dua ederseniz çok sevinirim, Allah hepinizden razı olsun ❤️🌹