gl12cn34 benim eşim de 13-14 kromozomları arasında dengeli translokasyın mevcut benimde 1 kimyasal 2 de kürtajım var ayrıca bende pıhtılaşma var ama basit gende. Pıhtılaşma öyle canınızı sıkacak bir durum değil hamileyken kan sulandırıcı iğne kullanıyorsunuz herseye yolunda gidiyor bunu eleyelim yani. Translokasyon konusuna gelince biz öğrenince benim dünya başıma yıkıldı asla çocuk sahibi olamıcam sandım çünkü bütün doktorlar sadece genetik taramalı tüp bebekle çocuk sahibi olabileceğimizi ve onda da %30 şansımız olduğu söylendi . Bu arada trabslokasyon dışında başka sorunumuz yok sperm ya da yumurta gibi .neyse biz hemen koşarak bahçeçi tüp bebek merkezinde doktor MRA ta gittik . Ama maalesef genetiğe bütün embriyolarımız sağlıksız geldi ve ciddi paralar harcadık. Tekrar tüp bebeğe gitmek için hazırlanıyorduk , bu sırada ben burada doğal yoldan çocuk sahibi olanları falanda araştırıyordum her postta mutlaka bi yorumum sorum vardır yani. O sırada instagramda doktor Osman develioğlunu gördüm tüp bebek için iletişime geçtim ve bana tüp bebekte de şansımın çok olmadığını hem maddi hem manevi yorulacagıma doğal yoldan denememi her 3 bebekten 1inin sağlıklı olacağını söyledi. O ay korunmayı bıraktım çünkü kimyasalı saymazsam bu 3. Gebeliğim olacaktı. O ay hamile kaldım ama yine kürtaja giderim kafasıyla hiç dikkat etmedim kan sulandırıcı iğneleri bile kullanmadım yine sağlıksızdır diye. 11. Hafta da dokucel firmasında fetal DNA yaptırdık ve sağlıklı olduğunu öğrendik . Suan kuzum 7 aylık oldu çok şükür , darısı sizin başınıza inşallah ❤️🫶🏻