Burda pozitif doğumları okuyup hep düşünüyordum acaba benimki nasıl olacak diye 😁 o gün hiç gelmeyecek gibiydi 37 hafta boyunca, hatta doğurduğum gün bile daha doğurmam yahu diyordum 😂 başlayalım hikayemize
İki gün önce çatı muayenesi için normal bir randevu ile sabah 10 da doktora gittim. Nst de ilk defa düzensiz sancım çıkmıştı. Çatı muayenesinde yalan yok zorlandım ama kendimi kastığım için. Daha öncesinde ne sancı ne ağrı hiçbi şeyim yoktu. Hatta pazar günü sporumu yaptım, hastane çantamı yeni hazırladım, pazartesi için spor çantamı hazırladım programımı çıkardım 😂 eylülün 10 una temizlikçi ablamı ayarladım (16 sında doğuracaktım sözde).
Gittiğimde çatı muayenesinde doktorum 2,5 cm açıklığın var iki saat sonra bi daha gel sancılara tekrar bakalım dedi. Anneme gittim kahvaltı yaptım, hala diyoruz ki bu açıklıkla doğurmam haftaya falan doğururum herhalde 😂 ama regl ağrısı gibi ağrım başladı hafif kanamam oldu. Öğlen nstye tekrar girdim düzenli sancım çıktı. Hala doktoruma diyorum siz muayenede acıttınız ondan 😂 doktorum dedi 4,5 cm açıklığın var hastaneye yatmak mı istersin eve gidip biraz sancı çekmek mi 😁 diyorum ki tekrar mı gelcem 😁 evet kızım doğurcaksın işte bugün dedi biz eşimle şok 😂 eve gelip sancılarımın yoğunlaşmasını bekledim bu arada hastane çantamın eksiklerini tamamladım evimizi düzenleyip toparladık herkese haber verdik. Duşumu aldım namazımı kıldım artık sancılarım güçleniyordu. Giyindik gayet güzel hastaneye sakin sakin gittik saat 15.30 du. Annem ve teyzem ben hastaneye girerken meryem ana otunu suya koydular. Yine muayeneye girdim açıklığın 6 cm hadi bakalım yatışını yapın sen sancı odasına dedi doktorum. Sancı odasına eşleri almıyorlardı ağlaştık sarıldık ayrıldık. Bu arada ben dünyanın en tatlı canlı insanıyım ama o açıklıkla çok sakindim sadece ağır bir regl ağrısı gibiydi hiç endişelenmeyin bu konuda. Sancı odasında da ebe bir kez muayene etti ama bu üst üste alttan muayeneler zorladı beni gerçekten ve kanamam yoğunlaştı iyice. Yattım bi yatağa eşimi aradım telefonda konuşurken de sancılarımı çektim. Bu arada annem refakatçi olarak yanıma girdi (sadece kadınları alıyorlardı o da bir kişi). Serum bağladılar biraz yattım daha sonra çatalın olduğu odaya geçtik. Sancılar şiddetleniyordu, lavman vs yapılmadı. Bu arada daha büyük bir ameliyathaneye giricem sandım ama öylesine bir odaydı çatal ve bikaç malzeme vardı sadece 😂 orada da sancılar devam ederken biraz çömeldim, biraz yerlerde süründüm ((çoğunlukla 😅) doktor baktı açıklık 8 cm. 8 cm ve sonrasında dayanmak gerçekten zor oldu be yapacağımı şaşırdım, hem de çok yorulmuştum artık yatmak istiyordum uyku bastırıyor bir taraftan 😅 hasta bakıcı dedi kızım sakın yatma hadi çömel devam. Dedim yapamıyorum ben çatala yatıcam. Doktorum geldi muayene ederken hocam dayanamıyorum epidural yapın çabuk dedim doğuruyorsun ne epidurali ıkın kızım dedi. Artık vücudumu kontrol edememeye başladım. Ikınıyor muyum ıkınmıyor muyum o acıyla anlamıyordum. Doktor bu arada suyumu patlattı. Ben de ıkınmaya çalıştım iyi kötü. Ama öyle bir bağırıyordum ki dışarı hep sesim gitmiş herkes şok olmuş 😂 ama kendimi engellemedim gerçekten tabiri caizse anıra anıra bağırdım. Hala boğazlarım ağrıyor sesim kısılmıştı 😅 5 kez falan ıkındım bebeğin kafasının sonra vücudunun çıktığını hissettim hepsi rüya gibiydi. Sonrasında bebeğimi kucağına koydular ama çok hatırlamıyorum orayı açıkçası acıdan bayılmak üzereydim çünkü. Saat 17.30 da 3100 gram 52 cm çirkin bi erkek çocuk dünyaya getirdim 😍 sonra oğlumu babasına götürdüler annem ve doktor. İçerde de benim dikişim atıldı 4 tane. Dikişleri hissettim ama dayanılabilir bir acı. Ebem hasta bakıcım ve çocuk doktoru içerde bana çok destek oldular sağolsunlar. Sadece eşimin doğuma girememesine üzüldüm.
oğlumu ve beni giydirdiler en son pirinç unu çorba verdiler içtim, annem yanımdaydı. Hemen emzirdim ilk memeyi tutmamız zor oldu biraz ama tuttuk (bundan çok endişeleniyordum çünkü mamaların içeriği içime sinmemişti hiç o yüzden mama önlemi alamadım). Daha sonra odamıza çıktık babamızla beraber. Her şey çok güzeldi yemek yedik emzirme çalışmalarına devam ettik. Gece de babası ben ve oğlum üçümüz geçirdik hiç problem olmadı. Bikaç kez alt değiştirdik, 4-5 kez de emzirdik. Emzirme aralığımızın biri üç saati geçmişti çok endişelendim hemşireleri çağırdım oğlumun topuktan kanıyla insülin mi şeker mi o değerine baktılar gayet normal çıktı. Yani endişelenmeyin emmediği her an, gayet normal acıkınca istiyorlar alarmları çalıyor. Çok yorgundum ama hiç uyumadım hastanede oğlum hep kucağımdaydı hasret giderdik 🥰 sabah da çıkışımızı yaptık ve evimize üç kişi olarak geldik 👨👩👦 akşam da annem yanımda kaldı oğluma baktı biraz ben uyudum dinlendim, gaz çıkarmama çok yardım etti, diğer her işi yapabiliyorum ama gaz çıkarmayı yeni yeni öğreniyorum 😅
çok uzun yazdım ama detaylıca anlatmak istedim, Allah herkese kolay ve güzel doğumlar nasip etsin inşallah teyzeleri bizden hepinize sevgiler 🥰