Burcuscl Evet kızlar gebeliğim boyunca sürekli burada miniğimi takip ettim postlarınıza göz gezdirdim şuan miniğim doğalı 46 gün oluyor bunun gibi bir sürü post var biliyorum ama yine de sorusu olan varsa cevaplayabilirim ❣️
Gonul_enes Burcuscl igne acidimi, kesilmek hissediliuomui, ilk ayaga kalkmak, ve dikis acilari dayanilmayacak gibimi
Fulya01 Burcuscl masallah rabbim analı babalı büyütsün darısı bize 34 +4 günlük bende sezeryan düşünüyorum acaba ne zaman yaparım bilmiyorum 🤷♀️🤷♀️🤷♀️
Morvy Burcuscl benimde 7 gün oldu genel anesteziyle sezaryen olalı tam olarak nezaman rahat bir şekilde yürüyebileceğim ve oturup kalkabileceğim acaba🥺
Patasana_ Burcuscl Hayırlı olsun Allah size bağışlasın inşallah 🙏🏻 bende 38. haftamdayım sezaryen olcm ama çok korkuyorum özelde mi devlette mi yaptınız doğumunuzu bi de sütünüz geldi mi hemen?
Burcuscl Gonul_enes spinalle oldum ben çok hafif acıyor spinal için yapılan kalçadan yapılan kadar acıtmadı bile ama benim spinal çok tutmadı sanırım anestezik maddeyi az vermiş doktor boy kiloma göre çok canım yandı bebek çıkarken sonra ben belirtince hemen genel anestezi verdiler o ara biraz uyumuşum sezeryan sonrası çok ağrım olmadı desem yalan olur oldu ama hepsi unutulacak ağrılar ben bolca ayağa kalktım ilk kalkarken biraz ağrım oldu ama dolaştıkça hem gazımı çabuk çıkardım hem de ağrım azaldı baş ağrım çok olmuştu benim onun için de bol sıvı tüketin sonraki hafta çünkü her akşam aynı saatte ağrıdı sürekli neskafe içtim ve günde 4lt falan su içtim öyle geçti ☺️
Burcuscl Morvy benim 10 günden sonra baya baya azaldı ağrım 10. Günde hatta ağırlarım şak diye kesildi öncesinde sezeryan dikiş yerimde yanma falan olurdu sonra geçti 😊
Gulgcck1 Morvy genel anestezi ve spinal arasında gidip geliyorum bende kafam çok karışık, nasıl geçti acaba genel anesteziyle
Burcuscl Patasana_ Bursa şehir hastanesinde yaptım doğumumu aslında özele de gittim hep takipliydim ama Bursa şehirde de temizliği odaları personel tutumu iyiydi orda yaptım özeller çok pahalıydı bi de tabi sütüm geldi hemen ben sezeryan olunca hemen gelmiyor dediler diye çok korktum ama şükür geldi ilk iki gün çok azdı damla damla ama emzirdim sürekli arttı bi de çok su içtim o çok arttırıyor 😊
Aleynaa1 Burcuscl şehir hastanesinde isteğe bağlı sezeryan yapılabiliyor mu . Sadece özel hastaneler de olduğunu biliyordum
Burcuscl Gulgcck1 genel anestezi bence riskli diğerine göre isterseniz araştırabilirsiniz kendim de sağlık çalışanı olarak tavsiye etmem spinal rahat bi defa çabuk toparlıyorsun ayık olduğun için bebeğinle hemen kucaklaşıp hemen emzirebilirsin ilk süt çok önemli çünkü benim zorunlu uyuttular tutmadı spinal o yüzden
Morvy Gulgcck1 ben zorunlu genel oldum çocuğumun ilk anlarına şahit olamadım uyanmışım ama hiçbişey hatırlamıyorum sabah 5 te girdim ameliyata uyanmam uzun sürmemiş ama sabah olan biten hiçbir şeyi hatırlamıyorum bile bence kesinlikle spinal olmalısınız
Gulgcck1 Burcuscl ilk tercihimdi spinal, sonra bin kafadan ses çıktı yok spinal de felçli oluyor, yok o iyi değil, en iyisi tümden bayıl, genel anestezinin ne riski var peki ☹️
Burcuscl Gulgcck1 yok canım evet ayaklarını hissetmiyorsun bir süre ama doğumdan hemen sonra ayılıp toparlanıp emzirmen geç vakti buluyor genel anestezide zaten doktorlar da artık son zamanlarda genel anestezi pek tercih etmiyorlar evet düşük ihtimaller ama riskleri bulunuyor sonuçta tamamen bayılıp bir solunum cihazına bağlıyorlar seni öyle düşün kendin değil solunum cihazı destekli olunca riskleri bulunuyor o şekilde olacak olan arkadaşlarım kafasını karıştırmamak adına saymıyorum şuan 😊
Gulgcck1 Burcuscl anladım canım teşekkür ederim, doğuma kadar biraz daha netleştirmeye çalışacağım kafamı, Ne diyeyim sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah Allahım 🤲🏻