Selam kızlar bugün kızımla 5. Günümüz sizlere doğumumu paylaşmak istedim normalde 24 Ağustos doğum yapacagım gündü fakat ne sancı ne açılmam vardı carsamba günü tekrar hastaneye gittim hâlâ doğum belirtisi yok sadece bebeğin suyu azalmış neyse doktor cumaya mecbur doğumu başlatacaz dedi perşembe tık yok peşembe aksamı sabaha karşı saat 3.30 eşimle otururken yavaş yavaş belimden aralıklı sancı gelmeye başladı ama ne nişanım geldi ne suyum duş aldım ilk doğumum olduğu için yalancımı gerçek doğum sancısı mı pek anlayamadık eşimle neyse sancılar 5 -6 dakikada bir gelmeye başlayınca tamam bu sancıdır diyip sabah 06.30 -07.00 gibi hastaneye gittik doğumhaneye çıktım doktorumu çağırdılar nst de sancılarım çıktı doktor yanıma geldi doğumu başlatıyoruz dedi açıklık 1 cm suni sancı bağladılar. başlarda sancılar çok zorlamıyordu saate pek fazla bakamadım ama öğlene yakın ebe geldi açıklığı kontrol etti 2 cm dedi. sancılar artık çok zorluyordu kayınvalidem belimi ovalıyordu sancı gelince çok kötüydü anlayacağınız :()neyse her yarım saatte bir ebe geliyor 2 cm 2 buçuk cm vs diyor ben çıldırıyorum niye açılma olmuyor diye sezeryana alın beni diyorum eşim dayan biraz daha diyor telefonda bi yandan aglıyorum bagiriyorum her sancı geldiğinde şunu anladım gerçekten dayanılıcak gibi değil o sancılar . Annemin değerini orda daha iyi anladım onlar günlerce bu sancıyı çekiyorlarmış Allah düşmanımın başına vermesin tek avazda kurtarsın inşaallah 😁her sancı kesildiğinde uykuya dalıyorum gece hiç uyumadığım için neyse sonra tekrar ebe geldi 3 cm diyor ebe diyor 10 cm’e kadar mecbur çekecen ilk doğum zor bende o arada diyom nede güzel teselli ediyorsunuz öyle saat 2.40 civarı artık sancılar aralıksız geliyor bağırıyorum ebeler üzerime toplandı nst sonucu alamıyorlar cok fazla hareket etmekten ebe geldi dedi sancılar gelince ıkınmışsın bebeğin kafası uzamış aslında eskilerin lafını hiç dinlemiyeceksin kayananam sancıların gelince ıkın dedi ben olmaz dedim ama belki biliyordur diye dediğini yaptım . İnsallah kızımın kafası düzelir . Ebe bebeğin kalp atışlarının yavaşladığını söyledi acil sezeryan yapacağız dedi eşimle annem doktorun yanına gittmişler çağırmak için bende bi yandan sezeryan olacam kurtulacam diye sevinirken birden iki , üç sancı geldi aşırrı kötü bir şekilde ebe yanıma geldi bağırıyorum açıklık 7-8 cm dedi nst yi çıkarıp çatala götürdüler eşim doğumhaneye girmiş çıkarmaya çalışıyorlar 😂ben sadece karıma bakıcam diyor hemşirelere 😂 herkes bana bakıyor bayılıcam direk çatala aldılar bi 10-15 dk ıkındım inanılmaz derecede kötüydü acı üstüne acı kesi atıyorlar hissediyorum neyse onların dediği şekilde ıkındım ve bebeğim doğdu kuş gibi hafifliyorsunuz o anda dikiş atarken herşeyi hissettim uyuşturmadılar orayı o da doğum kadar acı vericiydi neyseki bitti odama gectim çok mutluyum hiç normal doğuracağıma inanmıyordum odaya geçince hemen toparlandım üstümü değiştirdim makyaj yaptım 6 saat sonra hastaneden çıkıp eve geldik çok şükür şimdi biraz daha iyiyim dikiş ağrılarım çok vardı düne kadar üstüne oturamıyorum sütüm de geldi şükür biraz uzun oldu hakkınızı helal edin 🤍