Kirmizibalik1 Kusura bakmayın uygulamaya eskisi kadar giremediğim için şimdi gördüm yazdığınızı. Öncelikle kesinlikle korkmayın, kendinizi de korkutmayın. Bende doğumdan önce burada çok okudum karnıma bastırdılar öldüm bittim kıvrandım yürüyemedim vs diye yazanları. Ama şöyle düşündüm ‘acırsa acısın anlık bir acı olup geçecek devamlı yıllarca acı çekecek halim yok ya’ 🤗
Evet bende çok çok çooook az anlık bi acı oldu ama sonrasında hemen geçti. Epidural zaten sezaryen olduğum günün ertesi günü çıkartıldı, hemşirelerin verdiği ağrı kesici antibiyotik dışında ekstra ağrı kesici ilaç vs ihtiyaç duymadım. Hatta epidural i de sadece 2 kere kullandım.
Birde şöyle bi durum var, evet herkesin bünyesi bir değil, kişiden kişiye göre ağrı/acı eşiği de farklı oluyor ama bu biraz psikoloji meselesi bir yandan da. Ölcem yandım bittim kalkamam yürüyemem derseniz iyileşme süreciniz o kadar uzar ama ne kadar kendinize güvenip (çok abartıya kaçmadan) yürüyüp, yatak döşek yatmazsanız o kadar çabuk iyileşirsiniz.
Birde evde acı çekmiyorsunuz zaten doktorunuz size ilaçlarınızı yazıyor. Devam eden sürede 1 hafta boyunca ilaçlarınızı kullanıyorsunuz