Gizem1504. Canım Mecbur değilsin. Tıpta ki her tedaviyi reddetme ve seçme hakkımız var. Doktorlar kesin konuşuyorlar ama hakkımızı bilelim. bende yaptırmayacaktım. Ama çevremdekiler yaptır ne olacak sanki vs. Dedi. Yaptırmak istememin nedeni internetten araştırdım ve çoğunun riskli çıkıyormuş ama bebekler sağlıklı doğuyormuş. Neyse çevremdekiler baskı yapınca benim de ilk hamileliğim olduğu için yaptırdım. Ense kalınlığımız çok normaldi burun kemiği de vardı. Zaten en önemlisi bunlar. Sonra kan verdim. 1 hafta sonra sonuç çıktı. Yüksek risk içinde olduğumu öğrendim. Değerim 1/170 çıktı. Yani 170 kişinin içinden biri down sendromlu bebek doğuracak demek. Ama bu risk baya yüksek kabul ediliyor. Bu arada yaşımda 22 yani yaş yüksek olmadığı için ordan da sıkıntım yok. Ama sonuç böyle. Bebeğimi aldırmayı hiç düşünmedim ama kendimi hazırlamak anlamında ne yapabilirm diye araştırma yaptım. Doktor amniyosentez önermişti. Karından girip keseden sıvı almak oluyor. Ama bebeği kaybetme riskim varmış onu kabul etmedim. Nifty testi diye bi test varmış. Dna testi. 1500 tl ye onu yaptırdım. Sonuç 2 hafta da çıktı. Çok şükür hiç bişey yokmuş. Bu dediğim nifty testinin doğruluk oranı %99.7 ama ikili testlerin falan doğruluk oranı %65 miş. Yani demem o ki o 3 hafta bana zehir oldu ne yedim ne uyudum. Sürekli ağladım. Bebeğim nasıl etkilendi bu durumdan hiç bilmiyorum. Zaten 20. Hafta da detaylı ultrason da her şey görünüyormuş. Eğer yaptırmasaydım ne psikolojim bozulacaktı ne de 1500 tl den olacaktım. Para önemli değil tek sağlıklı oldunda yine olsa yine veririm. Ama psikolojim hala düzelmedi. Biraz uzun oldu ama açıklamak anlamında yazmak istedim. Yine de tercih senin canım 🌸