Güzel anneler ve anne adayları umarım herkese motivasyon olur bu duyguyu yaşamak çok güzel bir hismiş Allah isteyen herkese nasip etsin 🙏 hamileliğim boyunca çok güzel günler geçirdim kusma, istifra, ağrı sızı yaşamadım ve doğumumda böyle bebek gibi geçti 17 ağustos sabah kalktığımda temizlik yapmaya başladım ve o gün cam pencede dip bucak temizledim temizlik yapmayı seven insan değilim ama o gün kendimi çok rahat ve istekli hissediyorum forumda bi anneden okumuştum temizlik yaptım akşamına doğurdum diye bende bugün doğururum artık diye sürekli aklımdaydı ertesi gün doğuracağımı bilmeden 😂 gece 1 e kadar sürdü işim duştan sonra yatağıma yattım gece 4 gibi lavaboya kalktım karnımda bi acı vardı sabaha kadar ara ara acıyordu ama yorgunluktan çok oralı olmadım ve uyumaya devam ettim sabah 10 da kalktım yavas yavas aynı acı devam ediyordu saat 11 oldugunda popomdan kasıklarıma acı girdiğini hissettim ama meğer o sancıymış doktorum doğumu anlattığında belden kasıklara girecek demişti ben popomdan hissetmeye başladıgımda dedim heralde yalancı sancı sonra kesıldı yeniden basladı 15 dk da bir di saat 12 den sonra 5 dk bire düştü doktorum sancını en az 2 3 saat evde çek hemen gelme demişti saat 1 oldu 3 4 dk bir düştü ben hala evde sakin kalmaya çalışıyorum 1 buçukta dahada acı yükseldiği için doktorumu aradım ulaşamadım doktorum tatildeydi hemşiresini aradım(özel Muayanane ye gidiyordum) ben ulaşıp hemen dönücem siz hastaneye geçin dedi hastaneye geçtik hemen doğumhaneye aldılar ebeler kontrol etti ve 4 cm açıklığım varmış doğum başlamış yatışın yapılacak dendi bi andan kan alıyorlar bi andan önlüğü giydiriyorlar bu kadar çabuk olacağını düşünmemiştim eşim hemen eve gidip çantaları aldı annemlere haber vermiş o sıra bi ebe geldi doktor yetişirse girecek yetişemezse burdan bir doktor girecek filan dediler doğumuma girecek doktorun kim olduğu belli değildi bir yandan sancılarım devam ediyordu ama yapıcak bişey yoktu stres yapmamaya çalışıyordum eşimi yanıma aldılar ( bana desteği çok oldu içerde sürekli masaj yaptı iyi geldi) saat 4 e kadar aynı sancı devam ediyordu sadece sancı geldikçe sanki tuvaletim varmış gibi oluyordu ebeler tekrar kontrol etti hala 4 cm dediler sakın ıkınma diyip duruyorlardı hemen olmaz geceyi bulur dediler etrafımdaki odalardan bağırma sesleri duydukça ve onlar bir önceki geceden beri sancı çektiklerini duydukça çok korktum açıkcası ama sancılar çok arttı saat 5 oldu ebe baktı 8 santim dedi şaşırdılar doktorun yetişemeyecek baska doktor gelecek dediler o doktor geldi beni sakinleştirdi doğumu konuştuk gercekten kendisinden çok memnun kaldım kendi hastası gibi ilgilendi saat 6 da kontrol ettiler ve hadi başladı doğum dediler bana lavman yapıldı ama bana tutmadı sonra çatala yatırdılar doktor sancın gelince cok güçlü ıkınmaya başla dedi ama orada insanın hiç sancısı gelmiyor 10 dk filan bekledik sonra basladı sancı 5 ıkınmaya kadar olmadı ve artık yorulmuştum yapamıycam dedim doktorum bebeğin saçlarını görüyorum yapıyorsun dedi 6 ıkınmamda nefessiz kaldım bian olmayacak dedim ama içimden birşey aktı gitti 18 ağustos 18.48 de oğlumu kucağıma veriverdiler hemen ağlamaya başladı harika bir duygu hemen onu giydirmeye aldılar bana dikiş atıldı kesi yokmuş ama biraz dikişim vardı iğne vurdular hiç duymadım 19.15 de odama aldılar dikişlerde çok uzun sürmemişti ve oğlum bugün 13 günlük oldu yanımda yatıyor şuan 🥰😍😍😍
Tavsiye: sancınız gelince bağırıp sakın yorulmayın geçmiyor ben o konuda ilk saatler çok hata yaptım ve çok yoruldum burundan derin nefes alıp ağızdan yavaş yavaş üfleyin ve sadece nefese odaklanın o zaman sancıyı kontrol ediyorsunuz ve çok acı duymuyorsunuz.