• DoğumGebelik
  • 36 haftalıkken doğum yapan var mı? Sıkıntı oluyor mu?

@bykarakan ciğer geliştiriciyi doktor mu gerek görüp vuruyor yoksa siz vurulmak istediğinizde vuruluyor mu? Bana vurulmadı ama doktoruma sorsam mı acaba

Aliasafmom doktorum demişti hemen yaptır diye yinede bir danışın küveze girer mi ciğer geliştiriciye ihtiyac var mı diye

Aliasafmom görümcem ilk çoçuğunu 36.hafta 2.300 kilo doğurdu 2.çoçuğunu 35.hafta 2 kilo doğurdu küveze girmediler bebeğin sağlığıyla alakalı doğduktan sonra yapılan testlere göre her bebek küveze girmiyor bu haftalarda

@BorasMom inşallah benim bebeğimde girmez ciğer geliştirici yapmıs olabilirler belki ona bana yapılmadk hiç birşey o yüzden korkuyorum biraz doktoruma sorsam iyi olur

Aliasafmom yok ona iğne yapılmadı herşey yolundaydı aniden suyu geldi sezaryenle aldılar 2 bebeğide aynı oldu suyu geldi açılması olmadı bu düşüncelerle üzmeyin kendinizi umarım bebeğiniz kuveze girmez en doğrusunu doktor bilir tabi sorun

Benim tansiyon problemim falan yok bebeğin suyuda iyi kan akışında falan da sorun yok bugun kontrolum vardı benim de aynı 37nci haftadayım gecen haftada 2500du bu haftada aynı şekilde doktorum sorun yok haftayada aynı kiloda olabilir vs dedi ama benimde cok kafam takılıyo😕 başka doktora gitmeliyim sizce bende

Aliasafmom bugun kontroldeyken benden onceki kontrole gelen anne gebelik zehirlenmesinden 35 haftalik dogum yapmisti bebisi 2000kg dogmus ve kuveze girmemisti 🥰 iyi dusunun iyi olsun. Kuzenimde 36+3 te dogum yapmisti oda girmedi

Aliasafmom Ben 36 haftalık doğum yaptım ama oğlum 2860 kiloydu kuveze girmedi sağlıklıydı canım

@Abcc bana kalırsa perinatoloğa gidin en detaylı muayneyi onlar yapıyor ben gittim 2 hafta önce. 34.haftaya kadar ben kan sulandırıcı kullandım bebek bu sayede kilo almıştı o zamana kadar. Simdi mecbur kestiler doğum olursa diye ve bebeğin gelişimi durdu. Tansiyonum yüksek cıkıyor ve bebekte gerilik var. Benim sol tarafımda çentiklenme vardı damarda bu yüzden bana kan sulandırıcı baslatmıslardı 19.haftada ama suan malesef kullanmayı bıraktık. Cumartesi tekrar gideceğim ve doguma alabiliriz dediler suan 36 haftalık olduk daha yeni ciğerleri geliştimi bilmiyorum korkuyorum bana kalırsa siz önleminizi alın gerisi rabbime kalmıs. İnşallah bir sorun yoktur

@Esan böyle şeyler duyunca dahada seviniyorum inşallah bizde de bir sıkıntı olmaz teşekkür ederim🙏🏻🤗

Aliasafmom 36+6 da doğum yaptım gelişiminde sıkıntı yoktu çok şükür previa olmama rağmen doktorum 2.700 doğabilir dedi 3.100 doğdu ilk iki gün yanımda kaldı sıkıntısı yoktu bebeğimin daha sonra enfeksiyon dolayısıyla 1 hafta küvezde kaldı

Aliasafmom canım ben 36 haftalıkken doğum yaptım kızım 2650 gram 45 cm doğdu küvözde de kalmadı çok şükür inşallah hayırlısıyla kucağına alirsin

Aliasafmom bende 34 te gittim 2250 gr dedi sordum küçük mü diye hayır haftasıyla uyumlu demişti cnm suan 36 yarın doktora gideceğim muhtemelen sizin ki kadar olmustır diye tahmin ediyorum yani doktorumun dediğine göre bir gelişim geriliği görmedi. Ciğerleri iyi durumdaysa alınacağını sanmam:) mesela bi arkadaşım 39. Hafta 2500 gr doğurdu ama sorun yoktu şükür

Aliasafmom 36+4de doğum yaptım suyum bitmişti normal doğum için suni sancı verildi ama açılmam olmadı sezeryana alındım 37den küçük olduğu için hastane 5 gün yatış verdi bebeğin ciğer gelişimi iyi olduğu için iğne de vurmadılar hastane 2700gr demişti anne karnı ölçümünde 2590gr doğdu ertesi gün 2340grama düştü ama şükür ki küveze girmedi sadece sarılık çektik 20 gün çektik mama vermekten sakın çekinme ben sütüm olsun beni emsin diye mama vermek istememiştim ama baktım bebeğim anne sütüyle yeteri kadar atamıyo mama verdik şimdi 2 aylık oldu büyümeye devam 🥰🥰