Ikranin_annesi00 ben kızıma 18 aylıkken tuvalet eğitimi vermeye çalıştım. Banyodan önce lazımlığa oturtup bekliyordum ama 1 saat çiş yapmayıp banyoya girdiğinde yapıyordu. 1 sefer lazımlığına yaptı bida da yapmadı. Bezsiz dolaştırdım evde, 2-3 sefer yere yaptı yine de lazımlığa oturmadı. Birde lazımlıktan nefret eder hale geldi. Sonra vazgeçtim zaten erken bir dönemdi. Ara ara oturalım mı fln dedim ama hiç isteöedi. Ama bu süreçte ben tuvalete giderken hep ay çişim geldi, tuvaltee gidim de yapayım. Aa bak babada tuvalete gitmiş geliyor, bak teyzen de yuvaletten çıkmış fln diyordum. Birde birkaç kitap almıştım arada bakıyorduk onlara. Sonra 2 yaşına bir hafta kala, baya pişik oldu. Bende bir iki gün bezsiz dolaşsın sağa sola yaparsada yapsın şu pişik geçsin dedim. Baktım gitti sevmediği laImlığa oturdu. Önce 45 dk fln bekledi, çişini yaptı sonra daha kısa bekleyip yaptı. 3. Gün tamemen çiş kaka söylüyordu. O 3 günde eve çiş yaptığı 2-3 tür. Ama biz hiç zorlamadık, zaten aklımda çiş söylesin öğreteyim gibi bişey de yoktu. Demekki çocuk o zaman haZır oldu dedim. Her çocuğun kendini haZır hissetme durumu farklı. Ama çocuğa sürekli çiş yapalım, oturalım fln dedikçe istemiyorlar. Mesela görümcemin kızı var benim kızımdan 7 ay küçük ona sürekli bak kuzenin yapıyor, sende söyle hadi bak tuvaletet yapmış fln baskı yapıolar çocuk istemiyor lazımlık veya tuvalet. Israrla bezine yapıyor. Siz çocuğa örnek olun, her tuvalete gittiğinizde ona söyleyin gittim yaptım geldim diye. bide kitaplar alın. Elif çişini söylüyor, teonun kala kitabı vardı bizde. Bir de bye bye kakalar vardı ama onu ben pek sevmiyorum, ama kızım seviyordu.