ilyesta kundak hiç yapmadım yarım kundak yaptım doktorlar da öyle öneriyor. Ses için ben hep radyo vs açık tuttum ancak büyüdükçe sessizlik istiyor benim kızım 6 aydan sonra seste uyumamaya başladı.
Bebeğinizi kucağınıza bol bool alın kucağa alışır diyenlere aldırıl etmeyin üç aya kadar henüz doğduklarının bile farkında olmuyorlar.
İlk zamanlar sürekli memede duruyorlar. Sadece beslenmek için değil anne kokusu güven ihtiyacı için veya anne tahmini özlediği için de emmek isteyecek. Ay sütün yok diyenlere asla aldırış etmeyin bu konuda. Sürekli emmek istemesi süt olmamasından sebep değildir yukarda dediğim nedenlerden de emmek isteyecek.
Bebeğin doyduğunu kakadan değil çiş sayısından anlayacaksınız. İlk haftalar boool boool çiş sayacaksınız. Günlük 5 6 defa margarin ağırlığında çiş yapması doyduğu anlamına gelir. Sütüm yok diye mama vermeyin emme olayı azaldıkça süt de azalır çünkü emdikçe süt üretilir. Ama doktor aksini söylüyorsa çiş azsa kilo alımı yoksa süt gerçekten de gelmiyorsa o zaman mama düşünürsünüz mama öcü değil anne sütüne tek alternatif
Düzenli olarak dışarı çıktık temiz ve hava alması için, kar yağdığında bile (o zamanlar 2 aylık falandı) soğuğa alışması için bağışıklık kazanması için. Şükür öyle de oldu soğuktan fazla etkilenen bir bebek değil
Sorarsanız cevaplarım böyle aklıma gelmiyoe fazla