Kbrabaris Ultrasona gore 16+0 sata göre 16+6. Hangisi baz alinip hesaplama yapılmalı yardımcı olur musunuz?
deletedmom321 Kbrabaris ultrason bebeğin gerçek büyüklüğünü gösterir sat tahmini haftasıdır. Geç döllenme olmuş olabilir ya da bebek küçük olabilir( küçük olması kötü değil 2 hafta önde ve geride olabilir normaldir) siz söylerken sat a göre düşünüp söyleyin
ysmmnk Kbrabaris benim de aynı senin gibi sat ve ultrason arasında 6 gün oynuyor, doktorum ultrasonu baz alalım geç döllenme olmuş gibi dedi, şu an ona göre gidiyoruz 16+5 im ben de ultrasona göre.
ZeynepKeke Bende 32 biliyordum ama ultrasonda 33 gözüküyor gelişiminin iyi oldugundan mı kaynaklanıyor anlamıyorum
ZeynepKeke deletedmom321 benim uzun değil de cok bebeğin bacakları uzun dedi boyu uzun olucak dedi hatta ondan olabilir mi ? Ve doğum süreci ultrasona göre mi ilerler
deletedmom321 ZeynepKeke uzun olabilir iri olabilir bunlar normal 3 haftaya kadar büyük olabilir. Doğum sürecini etkilemiyornuş bazı bebekle büyük doğar yapılı olur ya da boyu uzun olur sizinki de öyle olabilir :)
deletedmom321 ZeynepKeke doktor aksini belirtmedikçe siz sat a göre Doğum tarihini hesaplayın. Haftanızı sat a göre söyleyin. Bebek Gelişimi bazı haftalar hızlanır bazı haftalar yavaşlar. Eğer ki doktorunuz geç döllenme olmuş demişse o zaman tarih değişir fakat bebeğin büyüklüğü erken Doğum ihtimali demek değildir