KrlMlkSelmn Zeynep30 bu testleri yaptırmak mo daha iyi yaptırmamak mı işte bu noktada o tartısılır hale geliyor Tabiki yanılma payı var sonuçta bu sana risk oranı veriyor kesinlik değil Toplum geneline baktıgındada yanılma oranı çok yüksek
Zeynep30 KrlMlkSelmn doğru diyorsunuz ben zaten çok arada kaldım içimde ögyle bi his var ki bişey çıkmaz allahın izniyle dedim yaptırdım böyle bi sonuç çıktı hiç beklemiyordum inşallah yanılma payı yüksek oranına bende girmişimdir
Cigdem91 LtfiyeKarabacak amin çok güzel söylediniz endişelensekte boş geliyor artık mevlam neyler neylerse güzel eyler ... 🙏
Selinin Zeynep30 benim de papp-a değerim 0.25 idi 0.30 un altı riskli oluyor ve o değer düşükse bütün değerleri düşürüp riski arttırıyor benim riskim 1/66 idi pappa yüzünden.Normalde sağlıklı gebelikte bhcg nin düşüp pappa nın yükselmesi gerekiyormuş.Çok şükür benim genetik testim temiz çıktı.Ama pappa düşüklüğünden dolayı kontrol altında tutulman gerekiyor özellikle de20.haftadan sonra dediler
Zeynep30 Selinin şuanda nasıl gidiyor durum yani 2li testeki risk devam ediyormu başka test yaptırdınızmı
KrlMlkSelmn Zeynep30 sen kalbini ferah tut Stres en büyük düşman ama işte yapmamakta elde değil İleri tetkiklerini yaptırıcan mı peki
Zeynep30 Marpling doktorum yönlendirdi bir hastaneye orda benden kan alınıcağını falan söyledi ama nerdeyse oraya bile gitmeme gerek yokmuş gibi ifade vardı suratında
Gozdem90 Zeynep30 aynı durumu yaşayanlardan biri olarak sana tavsiyem içinı ferah tut. Bizim de ense kalinligi ve burun kemiği ölçümü herşeyimiz normaldi fakat dortlu tarama sonucumuz 1/70 çıktı. Bunun üzerine ya sıvı qldiracaktik ya da yurt dışında yapilan ücretli kan tahlillerinden birini yaptıracak tık. Biz harmony kan testini yaptırdık ve 2 hafta içinde sonucu aldık. Çok şükür kızım sağlıklı ve hiçbir sıkıntısı yok. Süreci çok iyi biliyorum. Bende en başından beri bebeğime hicbisey olmadığını hissediyordum ama tahliller öyle gelince mecburen yaptırdık.
Zeynep30 Gozdem90 sanırım bende yaptırmadan içim rahat etmicek bende his olarak hiç kötü bişey yok içimde yinede insan huzursuz oluyor. Allah sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin canlarmızı. Sizin 2li test nasıl çıkmıştı peki
Cigdem91 Gozdem90 dörtlü test sonuçlarınızı atabilirmisiniz hangi değerin yüksekliği bu sonucu doğurmuş olabilir bakalım ?
Gozdem90 Zeynep30 ben ikili testi yaptirmadim canım o haftalarda sadece ultrason ölçülerini baz aldı doktorumuz burun kemiği ve ense kalinligi güzel görünce kan tahlilini gerek görmedi doktorumuz. Zaten dörtlüyü de ikili yaptırmadık diye yapmıştık
Arzuu34 Zeynep30 merhaba. Biruni laboratuvarda panorama testi icin fiyat alabilirsiniz. Ya da genoksu arayıp nifty test icin fiyat alabilirsiniz. Internette telefon numaralari vardir.Her ikisi de annenin kanindan bebegin dnasini ayiklayip oran veriyor. Sonuc yaklasik 2 hafta da cikiyor. Ikili testin dogrulugu yuzde 80 ise bunlarin yuzde 99.Ya da daha dogru sonuc icin amniyosentez yaptirabilirsin. Ama onda düşük tehlikesi oldugu icin cok tercih edilmiyor. Ama dogruluk oranı daha yuksek. Bence ikinci doktora beklemeden git. Ondan yönlendirmesini iste.
Arzuu34 Zeynep30 yapan var ama onlar da buralara yaptiriyor. Hastanelerin bunu yapabilecek donanımı yok diye biliyorum. Ustune kâr koyup bu firmalardan birine yaptiracaktir. Bu testlerin cogu avrupa ve amerikada yapiliyor. Kaniniz oraya gonderiliyor. Genoks firmasi isterseniz eve gelip kanınızı alıyor.
Zeynep30 Gozdem90 benim doktorum sanırım ölçümü düzgün yapamadı burun kemiğiyle alakalı hiç birşey söylemedi zaten. Ense kalınlığıda ölçtüğünde bunla yetinelim dedi nt 0.06 cm yazdı anlamadım normal yani herşwy dimi dediğimde normal dedi bana ben im gittiğim doktormu bilemedi bilmiyorum iyi doktor diye çok uzaklardan gelen var çünkü
Helino Salmydessus nifty test kaç günde çıkıyor ? Benim ikiz gebelik ikili dörtlü test olmuyormuş,yaş 37 tüp bebek.baya korkuluyum...Bebeklerimiz Allah’a emanet olsun inşallah 🙏
Salmydessus Helino hayırlı olsun gebeliğiniz🙏7-10 gün arası çıkıyormuş.haber bekliyorum. benim yaşım da 35 tüp bebek ile gamile kaldım. Pgt yaptırmışmıydınız trasferden önce. İnşallah güzel haberler alırsınız🙏🙏
Zeynep30 KrlMlkSelmn yaotırmayı düşünüyorum özellikle nifty testini yarın gidicem bakalım eşimle sevk ettikleri hastaneye durumu burayada yazıcam mutlaka
BabyDrs Zeynep30 Aynen canım benim özele giriyor biraz tuzlu yani 😔 sana tavsiyem doktorunu değiştir bedava psikolojini bozma derim canım bunlar çok hassas konular !! Emin ol bebeğin gayet sağlıklıdır 🤗 dediğim gibi 2 li bozuk çıkana direk 16 haftada 4 lü test yapıyorlar onu git yaptır derim şuan kaçıncı haftadasın ?? Eğer ALLAH korusun onda da sorun çıkarsa genetik tanı yaptır ama ben yaptıramam pahalı dersen maddi konu çünkü ve bebeğimi her türlü doğurcam dersen ( ki öyle düşün ) çünkü yanılma payı büyük bu testlerde ‼️ Direk ayrıntılı ultrasona gir 20. Haftada derim çünkü organ burun kemik herşeyini detaylı inceliyorlar
Zeynep30 BabyDrs şuan 14. Haftadayım bu testi bizim burda İzmir tepecikte ücretsiz yapıyorlarmış sgk karşılıyormuş ücretsiz yapan tek yermiş bi oraya gidip şansımı denicem biraz mesafeli sayılır ama yapacak bişey yok artık.
BabyDrs @Zeynep30 Salmydessus Yahuuu bu doktoru valla hi değiştir nasıl değişmez sonuçlar kadın resmen seni depresyona sokmuş dediğimi yabana atma bak bende öyle çıktı sonuçlar yüksek risk çıktı o nifty yaptırdım 2 hafta sonra temiz geldi sonuçlarım ayrıntılı da hiç bişe çıkmadı ense kalınlığı normal burnu normal avuç içi çift çizgi bir sorun yok bedava üzme kendini o doktora da GİTMEEEEE 😡😡😡😡
Zeynep30 BabyDrs zaten o doktorun dünkü konuşmasını hiç düşünmek bile istemiyorum sanki bu testin yüzde yüz doğruluğu varmış gibi beni yönlendirdiği hastaneye bile gitmeme gerek olmadığını söylicekti neredeyse o kadar mı durum kötü dedim ya kendi kendime hala bazen acaba doğru mu söylüyor diyorum ama peşini bırakmayı düşünmüyorum yaptırıcam diğer tetkikleri
Salmydessus BabyDrs Zeynep30 aynen katılıyorum.kesinlikle önce doktorunu değiştirmekle başla işe. Eğer maddi olarak sıkıntı yoksa nifty testini yaptır. İçin rahatlasın. Böyle düşünerek hamilelik geçmez. Boşu boşuna evladına da zarar verirsin yazık
Salmydessus Zeynep30 izmirdeysen evet orda ücretsiz olduğunu bende okumuştum burdan. Hiç bir kaybın yok hemen koş git bence. Allahım inşallah ferahlatsın içini🙏🙏