Şükürler olsun bende doğurdum..😊 39+1 haftalikken 20 Ağustos sabahı hastaneye yattim suni sancıyla doğumum başlatıldı bebek çok iri olmadan sezaryene dönmeden alalim istedik zaten 2 cm açilmam da vardi. Sabah 9 da sanci verildi öğlen 2 de suyumu patlattilar. Sancilarim o zaman şiddetlenmeye başladi. Meryem ana otunu suya koyduk hemen. 2 saat suni verilip 2 saat kendi sancimi çekiyordum. Bunun sebebi bebeğin kalp atişlarini düşürmemek bebeği stree sokmamamaktı. Biraz kendi sancimla biraz suni destekli bir doğum oldu. Plates topu ve sicak duş çok rahatlatti beni bu sürecte. Hep squat yapmaya çalıştım. Akşam saat 8-9 gibi olunca 6 cm açilmam vardi. Ama sonrasi zor ilerledi biraz. Sancilarim artti nst de ama açilmam yavaş ilerliyordu. Ama ebelerim hemşirelerim oyle iyi davrandı ki o bile insana çok iyi geliyor. Neyse gece 3 bucukta 9 cm açilmayla doğumhaneye girdim 3.45 de 39+2 haftalikken güzel kokulu oğlum göğsümdeydi. İnsana bi ıkınma hissi geliyor o zaman başliyor aslinda doğum ama ebeler sancın gelince kontrollü ikinma istiyor. 3 kere ıkındım çıkmadı gücüm de yavaşladi cunku sabahtan beri aç susuzdum. Doktor bak simsiyah saclarina dokunuyorum hadi son kez ıkın dedi. Bu arada kesi de atildi -5 dikişim var şu an- neyse son ıkinmadan once 2 tane ebe üstüme abandılar o an nefesim kesilecek sandım ama onlar üstüme abanınca tek ıkınmada balık gibi kaydi çıktı oğlum içimden. Öyle güzel bi duyguydu ki rabbim isteyen herkese nasip etsin. İlk gebeliğim olduğu icin sanirim açilmam belli bi zamandan sonra yavaşladi ama yine de meryem ana otunun faydasini gördüm. Depend külot giydim hem doğumdan önce açilmama bakarken hemde doğumdan sonra cok rahat ettim. Hastane bezleri tam oturmuyor insana rahatsiz ediyor o yüzden dependi tavsiye ederim. He bu arada bebeğim 3600 kilo 51 cm doğdu. Şimdi yanimda mişil mişil uyuyor. 😊 Ben sıramı geçtim darısı tüm annelere 🙋♀️❣