Kadernur12 Kizlar istanbul anadolu yakasinda organik süt bulabilicegim yer biliyor musunuz hanımlar yani güvenilir olmasini istiyorum daha önce hic almadim açık süt
Zeytin20 Kadernur12 organik sütü açık bulamazsınız. Organik dediğine ne kadar güvenebilirsiniz ki. marketlerden markalı organik süt bulabilirsiniz. En güvenilir o olur. Eşim bilinen bir süt markasında gıda mühendisi.
Ctorun Kadernur12 sizin dediginiz sutu yoğurdu da benim doktorum yasakladı.onu kaynatınca içindeki bütün vitamini olduruyormusuz.doktordan önce ben markette satılan aoc’nin sutunu aliyordum mayalamak icin artik onuda biraktim.ozellikle tirenin yoğurdunu önerdi doktorum onu tuketiyorum.
Kadernur12 lentil ya açık oluyor ya kapali kutu degil genelde mahallelerde geciyor sutculler ama onlara guvenmiyorum
lentil Kadernur12 yani bende yoğurt yapmak için fln alıyorm simental süt. İtimattan alıyorm genelde. Kaynatıp yoğurt yapıyorm. Galiba organik süt derken ondan bahsediyorsun
Zeytin20 Kadernur12 evet olur pastörize günlük süt kullanabilirsiniz. En sağlıklısı. 16 saniyede şok sıcaklıkla kötü bakteriden arındırılıp iyi bakteriler korunuyor. Organik diye aldığınız açık sütün organik dedeler bile ineğe antibiyotik iğne vurulmuş olsa o süte geçer bunu bilemezsiniz. Fakat pastörize paketli günlük sütler ilaç,su değerleri ölçülüp öyle alınıyor. Ona göre işlem görüyor.
Kadernur12 lentil olabilir gercekten ismini bilmiyorum ama yogurt yapmak icin doktorum el yapimi yogurt önerdi ama onun icin de süt lazim bulamadim sokaktan geciyor sutculer ama ne kadar temiz bilmiyorum
alparslanannesii1661 Kadernur12 ben sürekli o sokaktan gecen sutculerden alıyorum devamli mayaliyorum çünkü daha bir seyini görmedim
lentil Kadernur12 ya güvenmiyorsan sokaktakileri boşver. Ama senin istediğin simental süt. Ekmek fırınlarında fln heryerde satılıyor. Ben genelde itimatta alıyorm. Ki itimat çoğu yerde var. Peynircilerde şarküterilerde heryerde bulursun simental sütü. Bende yıllardır hep evde yaparım yoğurdumu. Mayan yoksa süt alırken aldığın yerden maya da iste
Kadernur12 alparslanannesii1661 ya bir kere alicaktim adamlar gerçekten hic hijyenik degiler di o gundur sogudum indim posete koyuyorlar sütü poseti nefesiyle sisirip acti ona koyucakti almadim o gundur de sokaktan asla dedim
Zeytin20 lentil simental inek cinsidir. Organik süt diyemeyiz. Onun ne yediğini,hayvanın hastalığını, kullandığı ilacını falan bilemezsiniz. Marka adı altında açıklaması olan, organik menşeli,gıda onaylı ise organiktir ☺️
alparslanannesii1661 Kadernur12 ayyy aman Allahimm nefesiylemi sisirdi salakmi bu adam acaba tövbe tövbe banada posetle veriyolar ama poseti eliyle aciyo nefesiyle sisirip verirse o sutu asla almam zaten belki baskasi oyle yapmaz on yargili olmayin yinede
alparslanannesii1661 Kadernur12 ben hep mahalle sütçüsunden alıyorum daha oyle biseyini görmedim almamakta haklisin sen
Melikegngrmz Kadernur12 Marketlerde de var günlük süt yoğurt yapmak için ama hiç kullanmadım canım köyde yaşadığım için süt bulma konusunda sıkıntım olmuyor ama İstanbul’da annem arabasıyla çiftliğinden süt getiren birinden alıyordu Anadolu yakasında şile taraflarında veya çiftlik inek besleyen yerlerde ancak öyle bulunabilir