Ayperi Kizlar benim arada kaldigim bir konu var kahve ve cola icmiyorum zaten ama cay gazoz meyveli soda gibi seyleri icesim geliyor cay gunde 1 bardak iciyorum sadece ama asitli seyleri hic icmiyorum dr icmesen daha iyi demisti siz nasil yapiyosunuz ?
pPapatya Ayperi Ben çay ve maden suyu içiyorum. Günde bir tane maden suyu içebilirsin. Sade olmalı ama meyveli falan içmemelisin.
Kuzusunannesi Ayperi meyveli soda içme zararlı o katkılı olduğu için sade sıraya limon sıkıp iç bide günde 2 bardak çay içebilirsin
Burcuk Ayperi normalde günde sadece 1 bardak yeşil çay içerdim .. hamile kalınca yeşil çayı bıraktım e kahvaltıda çay içmeye başladım hatta 1-2 bardak içiyorum kesin. Asitli hiç içmiyorum zAten içmezdim
Ayperi Selinsevener pPapatya Kuzusunannesi peki kizlar cikolata cips kraker vb gibi seylerde de fazlasiyla katki var onlari da mi tuketmiyorsunuz vallahi kendimi kotu hissediyorum bi tek ben mi yiyorum😂
Selinsevener Ben asitli zaten hiç içmiyordum,çay cok içerdim onuda hiç içmiyorum haftada 1 bazen pazar kahvaltısında,çünkü çay ,kahve gem kafein içerikli hemde vücudu susuz bırakıyor benim zaten kronik sistit problemim var onu yaşamamk için hiç içmiyorum
ZeynepKara Ayperi çikolatasız hayat düşünemiyorum 😂 çubuk krakeride sadece mide bulantım olduğunda bastırsın diye yiyorum iyi geliyo diğerlerini tüketmiyorum ben 😌
Pambuk Ayperi tatlım asitli içecekler içmiyorum. Çay kahve demir emilimini azaltıyor diye azalttım ama doktorum çok abartmadan içebilirsin dedi. Meyve suları kendinde sıksan şeker deposu onun yerine meyveyi yemek daha iyi. Cips, kraker, bisküvi... vs hem tuz hem şeker hem de yağ olarak çok olduğu için mümkün oldukça az tüket. Kısacası mümkün olduğunca doğal beslenmeye çalış. Ama canın çok çekiyorsa abartmadan yiyebilirsin. Emin ol neler neler yiyenler var ama lafa gelince herkes sağlıklı besleniyor. Önemli olan kendini ve bebeği strese sokmamak. Bunun dışında asla yenilmemesi gerekenleri zaten doktorun söyler. Söylemediyse de sen doktoruna sorabilirsin kafana takılan şeyleri.
Sinemelik Ayperi Bende 5+6 günlük hamileyim çayı çok severdim dr sordum içebilirsin ama demir emilimin azalır dedi olabildiğince açık iç içine bi iki damla limon damlat dedi.. kahve günde iki fincandan fazlası zararlı bence o kadarınıda içme dedi ben 6 haftada sadece 2 kez Türk kahvesi içtim.. cips çikolata konusunda ise kanıtlanmış bir zararı yok sadece anne için aşırı kalori dedi olabildiğince az tüket dedi ben yiyorum haftada iki kez cips 🤫🤭🙈🙊
Kuzusunannesi Ayperi çikolata kraker yiyorum ama cips yememeye çalışıyorum arada yaptığım kaçamakları saymazsak tabiii 😁
Busraaras ZeynepKara ahhh o çikolataaaa hamilelik önceside seviyor yiyordum ama hamilelikte 2 katına çıktı daha çok tüketmeye başladım içim eriyo çikolata kızımda bana benzicek galiba 🙈🤣
TubaKorkmaz Sabahları 3 duble çay içiyordum akşamda bazen ve günlük 1 şişe fix maden suyu içtim hiçte birşey olmadı 🙂)
Ayperi Vallahi kizlar utanarak soyluyorum oglen disarda yiyorum sabah yumurta peynir ama aksam hersey karisiyo aburcubur yemek tatli pasta guya tek yaptigim cay cola icmemekti ama sizden anladigim kadariyla epey yanlis yapmisim dr istedigini ye bitki cayi kahve cola icme dedi diye bende beslenme tarzimi degistirmemistim ama yanlis mis 🤔
Nursen Ayperi canim benim doktorumda serbest birakti ama ben cikolata ve tuzlu cubuk harici cok paker urun tuketmemeye ozen gosteriyorum. Zaten 1 sene oncesinden baslamistim birakmaya canim cips isteyince az yagda misir patlatiyorum, sade sodaya limon sıkıyorum, canim neskafe vs isteyince ayran iciyorum bor sekilde bastiriyorum bu duygularimi. Sonucta paket urunlerde gluten aroma verici maddeler vs var hamilelikte uzak durmak en iyisi
Busraaras ZeynepKara nadirde olsa var o nadirleride hiç anlamıyorum nasıl sevmiyorlar öyle bir mutluluk nimetini 🤣
Ayperi Gulnur kafein bebege kan akisini ve oksijeni azaltiyormus dr icme cok istersen de gun aşırı bir tane icebilirsin demisti
Gulnur Ayperi 2 gunde bir turk kahvesi icebilirsin abarttiklari kadar kotu bsey degil asil cay icme demiri emiyor vcddan dogru bilsigimiz yanlislar var malesef
Obsesifk Ayperi ben mesela fast food seviyorum normalde burgera gitmeyi falan ama bebek diyetisyen gibi aha 16 haftalık olduk 1 kere anca yemişimdir evde kendi yaptığım hamburgeri bile geri çıkardım ama çubuk krakerden kimse beni ayıramaz benim isteklerim haftadan haftaya değişiyor bir bakmışın hep tatlı yiyirum abhr cubur bi bakmışın turşu yeşil zeytin zaten bebek bana sağlıksız şeyler yedirmiyor resmen zorla sağlıklı şeyler yiyorum ömür boyu pırasadan nefret ettim şimdi iki tabak yiyorum 🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️🤷🏼♀️
CansuHakanDabakan Ayperi çikolatasız tatlısız bende düşünemiyorum ya zaten en cok kiloyu da bana onlar aldırdı ofof🤦🏼♀️
Nursem İlk 3 ay günde sadece 1 bardak çay içiyordum. Şimdi 5 aylık olduk çok çay içiyorum. Vazgeçemiyorumda 😑
MerveTaer Doktorum çayı açık iç dedi maden suyunuda şade içiyorum meyvelilerde katkı maddeleri var glikoz gibi