Canım öyle gidip acile zınk diye ücretsiz yaptıramıyorsun devlette de o kadar prosedürü var ki ben özele gidiyorum normalde 700 küsür dediler bu iğneye boşyere vermek istemediğim için bende gider devlette yaptırırım ne olacak demiştim ama o kadar koşturdum ki lanet ettim o gün o parayı verseydim keşke dedim. Sana sırayla anlatayım istanbuldaysan eğer öncelikle MHRS den devlet hastanesinden muayene randevusu alıyorsun hemen bulmak çok zor. Sonrasında Muayene için gidip 1 saat sıra bekliyorsun muayene oluyorsun benim şansıma mı bilmiyorum pislik içinde ve kötü tavırlı insanlara denk gelmiştim. sonra iğne için kan vermen gerekiyor kayıt açıyorlar. Kan almaya gidip 30 dk da orda bekliyorsun kanını alıyorlar bu test için. Sonuç diğer gün çıkıyor eğer negatif çıktıysa aşı olabiliyorsun negatifse eğer bidaha randevu almadan hastaneye gidiyorsun orada kayıt açtırıyorsun kayıtta 1 saat beklemiştim ve oturacak yer yoktu şaka gibiydi 😖bi kağıt veriyorlar onaylatmak için başka bi blogda kayıt bölümüne gidiyorsun orada onaylatıp tekrar kayıttan sıra alıyorsun sıran gelince içeri girip test sonucunu veriyorsun eşinin ehliyet fotokopisi yada kan kartı fotokopisini veriyorsun sonra sana bi kağıt veriyorlar ilacın adı ve onayı olan o kağıtla gidip ilacı alıyorsun ve İstanbul’da sadece 2 yerde var o ilaç Avcılar yada çapa da ki büyük eczane deposu. Biz o kağıtla çapaya gitmiştik ama 3 4 farklı yer vardı o eczaneyi bulmamız 2 saat sürdü tam 10 yer gezdik kimse bilmiyordu. Sonra 35 TL verip ilacı aldık özel hastane de 15 TL verip vurdurduk. Ama 2 gün o kadar koşturdum ki sinirden yürümekten oturup ağlamıştım ordan oraya ordan oraya şimdi ki aklım olsa asla uğraşmaz ne kadarsa yaptırırdım