elfmoom şöyle anlatayım kuzum ben tüp bebekle gebe kaldım zaten transfer gününden itibaren Progestan fitil ve iğneler kullanıyordum. 5 haftalıkken ilk lekelenme tarzında oldu gittim sorun yok dendi sonrasında 8. Haftaya kadar böyle ara ara lekelenmem oldu ve kanamam oldu 2 defa adet gibi. Kendi doktorum normal karşılıyordu olabilir gebelikte diye ama ben her kanamam olduğunda devlet hastanesini tercih ettim o korkuyla kendi doktorumun söyledikleri bana çok rahat geliyordu umursamıyor gibi hissediyordum. Bi gün hastanede yattım ama kese etrafında ya da rahim ağzında bi kanama görünmüyordu. Şu an 16 haftalığım tatile çıktık dönüş yolunda lekelenmem olduğunu fark ettim 2 aydır hiç olmamıştı gittim göründüm yine bebekte kesede bi şey görünmedi. Kendimce tatilin ve yolun verdiği yorgunluğa verdim bu defa 10 saatlik bi yol geldim çünkü. Ama her kanama da alttan muayene edildim. Fitili de bırakmıştım 13. Haftada ama hala hafta da bir proluton iğne vuruluyorum. O zaman için doktorum bu kadar iğne ve fitile rağmen tutunmazsa zaten tutunmaz demişti. Bir de sen ağızdan alıyorsun anladığım kadarıyla fitili ben lekelenmem olduğu halde günde 3 defa vajinal yoldan alıyordum daha etkili deniyordu. Bebek sağlıklıysa ve nasipte varsa tutunur Allah’ın izniyle. Sende endişe etme, kese de veya bebekte bi sıkıntı olmadığı sürece normal karşılanıyor sanırım çünkü bana bi sebep sunulmadı hiç hep dıştan bi kanamaydı. Rabbim sağlıkla kucağımıza almamızı nasip etsin, dinlenemene bak ve hep olumlu düşün 🌸