mutlugebeee nevamm1 hiç korkma kendini de strese sokma bende ilk günlerde çok üzüldüm çok stres yaptım ama bebeğin hareketleri yavaşladı ben stres yapıp üzüldükçe daha da kötü oldum şimdi alıştım artık sende iyi düşün iyi olsun her şey yolundaymış gibi devam et her an açılma olabilir diye bekleme banada aynısını dedi doktor ama o kadar ilaç kullanıyoruz işe yarıyordur eminim, senin doktorun ilaç verdimi ne kullanıyorsun?
nevamm1 mutlugebeee progestan iğne verdi fitil verid onun haricinde rutin kullandığım magnezyum,demir ilacı,koraspin ve decavit var canım çok sağol bu arada motel verdiğin için ❤️
nevamm1 Ela20 kaçıncı haftada geldi sancin canım birde nasıl anladın sancı olduğunu şu geliyormu çok soru sordum kusura bakma ağrım oluyor mesela çok baskı yapıyor aşağıya sancı bu değil dime
Ela20 nevamm1 26. Haftada oldu. 26. Haftanın ilk günü veya ikinci günü olabilir hastane yatışım fakat öncesi başladı yani 25. Haftanın sonlarına doğru ilk ağrı olduğu gün kasıkta ve belde hafif ağrı ile başladı kasıkta ki ağrı regl ağrısı ve gaz ağrısı karışımı bir şeydi saatlerce süren bir ağrı değildi bir başlıyor üç dört saat sürüyor geçiyor gibi oluyor sonra tekrar başlıyor gibi o gün öyle geçti. Ertesi gün ağrı belirgindi hem kasıkta hem belde fakat şiddetli değil ortaydi hafiften orta oldu ve geçmedi bazen hafifledi ama geçmedi sonraki gün ağrı şiddetlendi hem kasıkta hem belde kasıkta ki ağrı şiddetli regl ağrısı gibi belde ki ağrı belime sopayla vuruyorlarmiş gibi etlerim ayrılıyor gibi. Kıvrım kıvrım devam etti Ağrı şekilden şekile girdim geçmedi hafiflemedi saatler geçtikten sonra şiddetli kusma geldi öğür öğür kustum banyoya falan yetişemedim en son ikinma isteği geldi durdurulamayan insanın kontrol edemediği bir his
E-akalin nevamm1 Çok geçmiş olsun cnm. Allahım hepimize sağlıkla zamanında kucağımıza almayı nasip etsin. Rahimde kısalmayı ve yumuşamayı nasıl anladın. Muayenemi etti. Birşeylerdenmi şüphelendi biraz anlatırmısın. Bizimde başımıza gelebilir.
nevamm1 E-akalin detaylı ultrasonda rahim uzunluğunu hiç beğenmedim dedi bir de alttan muayne edelim dedi detaylimi yapan uzman doktordu birlikte kendi doktorumun yanına çıktık ikisi birlikte ölçtü çok sınırda olduğunu söyledi yarın gel ilaç tedavisine başlayalım dedi dün tekrar gittim kendi doktorum tekrar muayne edicem dedi bu sefer elle muayne etti ve yumuşama var dedi anlık açılma olabilir hemen ciğer geliştirici vuralım ne olur ne olmaz dedi böylece başladık dün iki tane bugün ikitane yaptılar.belirti sorarsan ben hep alt tarafta bir baskı ve ağrı hissediyordum rutin kontrolde söylüyordum bunu bebek kilo aldıkça normal diyordu ondan önceside geçen haftalarda çok çatı ağrım vardı ilk ayağa kalktığımda 5-10 adımı atmak işkence gibiydi ama bu belirti değil sanırım çünkü. Ozmanda muayne ettiler alttan iki defa ama bir sıkıntı yok demişti.
nevamm1 Ela20 çok geçmiş olsun ve çok sağol bu kadar detaylı yazdığın için hakkını helal et yani benim sancı olmadigini anlamam mümkün değil çok bariz belli ediyor demkki kendini ıkınma hissi falan.cunku ağrılarım var özellikle ayağa kalkınca nasıl anliycam diyorum sancı olup olmadigini çok sağol tekrardan ❤️
Leylarana nevamm1 sakin olmaya çalışın en önemlişey sakin kalabilmek daha uzun bir yol var önünüzde inşallah bu günler atlatılır.
Ela20 nevamm1 helal olsun rica ederim rabbim evlatlarımıza sağ salim sağlıkla kavuştursun anne olabilmeyi bizlere hayırsıyla nasip etsin inşallah. Anlayabilirsin dinlenince pozisyon değiştirince geçmez ağrı otursanda ağrır yatsan da ağrır hatta tuhaf tuhaf şekillere girebilirsin ağrıdan sanki geçecek gibi sanki şekil değiştirirsin bir faydası olacak gibi bir his. Ağrı eşiğine göre de değişiyor ama kalben bir his oluyor tarifi olmayan bir şey ben en arabada hastaneye giderken bu çocuk gelmeye çalışıyor durmuyor diye bağırmıştım yani farklı bir şey oluyor.
Ela20 nevamm1 bana hastaneden çıkarken 10 defa tembihlediler doktorlar ayrı ebeler ayrı bir daha ağrı bu derece şiddetlenince gelme çok geç olabilir en ufak bir ufacık bir ağrı da hemen gel kanama lekelenme veya farklı bir şey olursa hemen acilden giriş yaptır riskin var ağrıyı evde çekip çekip gelme dediler.
mutlugebeee nevamm1 bende aynılarını kullanıyorum moralimizi yüksek tutucaz yapcak bir sey yok sağlıkla gelsinler inşallah zamanında🥰
Ela20 nevamm1 hayır o noktaya gelmemişti sudan önce nişan gelir yanlış bilmiyorsam yanlış söylemiyorsam su dan önce rahim ağzı açıklığı yani nişan geliyor nişan dan çok çok sonrada su gelebilir az bir sonrada gelebilir hiç su gelmeyedebilir. Hiç su gelmeden doğum başlıyor belli aşamadan sonra doktorlar suyu patlatıyor yani takip edeceğin öncelikli şey su olmasın. En önemlisi ağrılar belirleyici olan bu erken haftalarda çünkü ağrı doğumu tetikliyor ağrı bu haftalarda istenmeyen bir durum 37 den sonrası için istenen beklenen bir durum fakat 26 çok çok küçük bebek yaşam sınırında ağrı doğumu tetiklediği için asıl belirleyici ağrı. Bebek ağrı oldukça ilerliyor doğacağım sanıyor. Doktor öyle demişti. Onun içinde tedavi uygulayıp fitil hap iğne vs veriyorlar
GulcanDongel nevamm1 hiç üzülme 24 haftada sabah akşam ciğer geliştirici vurdular, rahim ağzı kısalığı olmuş 18mme düşmüş o kadar iğne seruma rağmen 12mme düştü. Serklaj oldum. 28 haftayı yarın bitiriyoruz inşallah. Korkmayın iyi düşünün iyi olsun 😊
nevamm1 GulcanDongel Canım bana 24 haftadan sonra serklaj tutmaz dedi nasıl yaptılar bende istedim ama doktorum 24 haftadan önceye yapılır dedi.suan hiç bir işe yaramz dedi 🙄
GulcanDongel nevamm1 bilmiyorum ama bana yaptı doktorum, Allah razı olsun iyiki de yaptı, 26 gün olalı, şuan bi sıkıntı yok çok şükür..bana hiç öyle bişey demedi, mecbur kaldı yapmaya çünkü çok kısalmıştı eğer yapmasaydı erken doğumdan oğlumu kaybedecektim.
nevamm1 GulcanDongel Allah korusun canım benim bilmiyorum neden öyle dedi bebek kilosu 1 kilo acaba onla alakası varmi
esratpl nevamm1 bende ilk gebeliğimde rahim ağzı kısalığı ve yumuşaması yüzünden 23 haftalık doğum yaptım. 2 gün sonra yaşadı sadece. Ama doktor hatasıydı çünkü bana kimse kısalığın yumuşaman var demedi. Özellikle sorduğum halde bakılmadı. Ağrım sancım olmadı evde birden suyum gelmişti. Şimdi 2. gebeliğim 14. haftamda serklaj oldum sürekli yatıyorum tuvalet duş vs harici bir de progestan kullanıyorum. İnsallah sağ salim kavuşuruz hepimiz🥺💖
nevamm1 esratpl çok geçmiş olsun canım suyun nasıl geldi mesela benim gelse anlarmiyim akıntım var şeffaf su gelince nasıl oluyor birde alt tarafta baskı var hep tuvalete çıkma ihtiyacı yani çok afedrsin idrarla karistirirmiyim mesela öyle bir durum olsa