Linakarakoc Merhaba anneler serklaj olanlar varsa kaçıncı haftada atıldı ve kaçıcı haftada doğum oldu bilgilendirir misiniz?
Tombis Linakarakoc canım sen kaçıncı haftadasin rahim ağzı ölçümü 12. Haftada yapılıyor zaten kısa ise serviks 13 veya14. Haftada atılıyor serklaj.. Genelde 37. Haftada açılıyor
semadem Linakarakoc postun uzerinden baya gecmis ama belki cvplarsin canım merak ediyorum da serklaj dikişini doktorumu aliyor ebeler falan mi
Linakarakoc Tombis bana zaten 25 de atıldı şu an 35 haftalığım sadece doktora dikişlerin ne zaman alınacağını sormadım 🙂
Tombis ygmr 12 . Haftada serviks yani rahim ağzı uzunluğu ölçülüyor iki buçuk santimetre altında ise rahim ağzına serklaj yapılıyor yani bir nevi poset baglanarmis gibi kapatılıyor dikiskerle rahim ağzı böylece ani gelişecek erken doğumları engelliyor.
Linakarakoc Minnosunannesi hayır çünkü on gün önce zaten muayene olmuştum rahim ağzımda bir sıkıntı yoktu aniden 25 de açılma oldu ve o anda atıldı
Ruzgargulu Linakarakoc merhaba canım,serklaj sonrası hep yattın mı,operasyonla servikal uzunluk artıyor peki haftalar ilerledikçe yine azalıyor mu mm? İnşallah dönersin çok sıkıntılıyım