Sevval2720 vala durduk yere gidip kalp ameliyatı olmuyorsak, bir sorun yokken sezeryan olmakta bana enteresan geliyor. bende sezeryanlıyım, mecburi sezeryan oldum, ama kendimi normal doğuma öyle hazırlamıştım ki, egzersiz, perine masajı, eğitim. Kızımda hareket azlığı ile beraber gelişim geriliği çıkınca 36. Haftada mecburi sezeryan oldum çünkü kalp ritmi zaten düzensizdi. Ve üzülmedim takdir böyleymiş. Şimdi gebeyim ve ssvd istiyorum. Ben burda normal doğum yapmamış insanların bunu eleştirmesine çok sinirleniyorum. Sezeryan yada normal kimsenn bunu yargılama, yerme yada korku verme hakkı yok. Dün Hollanda da yaşayan bir arkadaşımla konuşuyorduk o da 2. Bebeğine gebe. Ücretsiz özel ebelik danışamnlığı alıyo, çok hareketli. Ve doğuma öyle olağan bakıyorlarki, hayran kaldım. Ameliyata yalnızca hayati durumda başvuruluyor.?Burda daha epiduralin, perine masajının, nefes egzersizinin ne olduğunu bilmeyen gebeler var, buna ek olarak artık çoğu doktor keseyim alaym kafasında türlü bahanelerle sezeryana alıyor.. gebe bilinçliyse tam olarak hazırladıysa normal doğum muhtleme bişey. Lütfen dinlemeyin kimseyi. Sadece kulağınızı tıkayın ve bilgilenin