Herkese merhabaaa 🤗 uzatmadan Direk dalıyorum mevzuya 🙊
Öncelikle kendi isteğimle sezaryen olmak istedim. Doktorum 39+3 e yani 20 ağustosa gün verdi. Bebeğim zayıftı o yüzden biraz geç almak istedi. Ultrasonda 38. Haftamda 2700gr çıkmıştı ama 2670gr olarak doğdu 🙊 neyse sabah 8 de yatış yaptık. 9 da ameliyathaneye indirdiler. Hiç korkmuyordum hatta ortam da baya iyiydi telefonumu vermiştim. güle oynaya fotoğraflarımı falan çektiler. Sonra ameliyat masasına aldılar beni. (Biraz tırstım orada 😄) sonra soluma yatıp cenin pozisyonu almamı istediler. Anestezi doktoru tek tek aşamaları anlatarak yaptı iğneyi. Ve gerçekten iğne hiç acıtmıyor. Kan verirken yada damar yolu açarken olan acının çeyreğinin çeyreğinin de çeyreği 😄 o kadar diyim. Belki iğneyi vuruyorum demese hissetmezdim bile o derece. Sonra bacaklarda bi ısınma hissettim. O sırada biraz panik oldum sanırım ve göğüsümde baskı hissettim. Nefes alamıyorum dedim. Uyutmayalım sakin ol alıyorsun falan dediler sakinleştirdiler bi şekilde. Sonda falan takmışlar hiç hissetmedim. Başlıyoruz dediler ama ben hala hazırlık yapıyolar sanıyordum. Ne baskı ne bişi hissettim. Kızımın ağlama sesini duyunca şaşırdım kaldım 😄 sadece karnımda bebek hareketi sandığım bi hareketlenme olmuştu. Meğer o sırada bebeği çıkartıyolarmış 😄 neyse çok uzattım. Sonra odaya çıktık 2. Saatte uyuşukluk baya geçmişti, hemşire iyiysen başın dönmüyorsa yürütebilirim dedi. İyiydim tamam dedim. Sondayı ayağa bi kalk iyi olursan çıkartayım dedi. Sorunsuz kalktım yürüdüm. Ve ayaktayken çıkardı. Çok hafif bi yanma oldu, yani enfeksiyon geçirdiğimizde daha çok yanıyo. O kadar bi yanma değil yani. Sadece bana suyu yavaş yavaş iç dediler. Ne biliyim Bende 1.5 litreyi hemen içtim 🙊 oda mide bulantısı yaptı. İlk ayağa kalkışta çok zorlanmadım. Hatta 3. Kalkışımda kendi kendime kalktım yürüdüm. Pek zorlanmadım. Sütüm de geldi hemen. Ama göğüslerm yara olduğu için biraz mama takviyesi yaptık. Şuan 3. Gündeyiz arada doymadığını hissettiğimde mama veriyorum göğüsümü emerken şırıngayla. Göğüsümden geliyo sanıyo 🙊
çanta içinde tavsiyem;
depend hayat kurtarıcı kesinlikle alın
emzirme sütyenini hiç kullanmadım. Sütyensiz durdum daha pratik ve rahat oldu.
2 gece kendi istediğimle kaldım hastanede 1 elbise gecelik ve 1 pijama takımı yetti. (elbiseyi giymem rahat edemem diyordum ama en rahat ettiğim o oldu, bilsem diğerini de elbise alırdım)
lansinoh kreme doğumdan önce başladım. 5 kuruş etmezmiş. Gram faydası olmadı. Dün gece göğüs uçlarım kanayınca bugün gümüş kapak aldım. Şuan 4. Saatteyim ve baya baya fark etti.
hastane içinse adana acıbadem de doğum yaptım. İyi ki de orda yapmışım. Çok memnun kaldım. Benimle ayrı bebekle ayrı hemşire ilgilendi. Refakatçiye hiç gerek kalmadı, annem yanımdaydı ama sadece arkadaşlık etmiş oldu bana. Gece gündüz altını bile hemşireler değiştirmeye geldi. Emzirme saatimi takip ettiler yardımcı oldular. Baya bilgilendirdiler beni de. Yani düşünen olursa pişman olmazsınız. Aklıma bunlar geldi sadece. Başka sormak istediğiniz sorular varsa cevaplayabilirim.