Aslında nerden başlasam bilmiyorum.biraz uzun olacak kusura bakmayın.ilk hamile olduğumu öğrendiğimde çok mutlu olmuştuk eşimle ilk kontrole gittiğimizde yaklaşık 7.5 Cm miyomum olduğunu öğrendik( halbu ki bir yıl önce bu miyom 3 cm di) ilk gittiğimiz doktor hiç olumlu konuşmadı nasıl hamile kaldın sen dedi (birde ben ilk aydan hamile kalmıştım )bu bebek tutunamaz düşük ile sonuçlanabilir dedi tabi eşim ve ben yıkıldık.başka doktorlara da gittik ama miyom çok hızlı büyüyordu.her ihtimale karşı bana progestan başladılar hiç kanamam felan olmamıştı.en son gittiğimiz doktor bu miyomun sarkom yapıda( yumuşak doku kanseri )olduğundan şüphelendi ve bana Yaşadıpım şehirde doğum yapmamamı önerdi.çünki miyom rahim ağzında ve sezeryan kesi yerindeydi hiç bir doktor miyomu çıkarmayı göze alamadı fakat miyom çıkmadan bebek çıkmıyordu böyle bir çıkmaza girmiştik.öneriler üzerine Kocaeli’de bir doktora gittim( Prof dr Eray çalışkan iyi ki yollarımız kesişmiş diyorum) durumu anlattım progestan kullanmama çok kızdı kanaman yokken bunu kullanma miyomu büyütüyor dedi hemen progestanı kesti 11.haftamda hafif kanamam oldu o da kan uyuşmazlığından oldugu için iğnemi yaptırdı hemen.her geçen gün miyom büyüdü (11cm i gördüğünde dedim ki sanırım bebek gelişemeyecek) ama bende ağrı sızı yapmadı.24.hafta da gebelik şekerim çıktı sınırda dikkat etmeye başladım.(kızım biraz önden gidiyordu )öle böyle diye diye 35+4ü gördük ve son kontrole gittik sezeryan günü almaya fakat nst de sancı çıktı ama bende birşey yok hissetmiyorum sancı felan.doktor bey hemen adalat başladı ve ciğer geliştirici iğnemi vurdu.perşembe tekrardan nst ye girdim yine sancı çıkıyor kızım sürekli toplanıyor fakat ben onun kasılma olduğunu yada sancı olduğunu bilmiyordum ilk gebelik oldugu için.sonucu doktoruma yolladığımda yarın seni doğuma alıyoruz dedi(04.06.2021) riske atamayız dedi bende tamam dedim ama bende hala bir sıkıntı yok gittim saçımı boyattım birkaç eksik vardı onları aldım gezdim akşam foto çekimi yaptık sabah da doğuma doğru yola çıktık.öğlen ikibuçukta alacaklardı doğuma.tabi artık korku heyecan hepsi bir arada olmaya başladı( bu arada kendimde sağlık çalışanıyım) miyom alınacak acaba kanamam olur mu olursa dururmu ( her ihtimale karşılık 3 ünite kan hazırladılar) bebek iyi mi yoğun bakıma girer mi kafamda deli sorular. 14:18 ameliyathane ye girdim 14:35 de kızımın sesini duydum😍 yaklaşık 15 cm’lik bir miyom çıkartıldı sonrasında kızım çıktı.5 tane küçük miyom yakıldı ve bir tane kist çıktı.aman tanrım dedim küçük bedenimde neler barındırmışım😂 15:10 da odamdaydım.spinal Anestesi ile sezeryan oldum.herşey yolunda gitti ve kızım şuan iki buçuk aylık😍ben hep pozitif bir insandım sanırım bu yüzden hamileliğim ve doğumun yolunda gitti Die düşünüyorum😍miyomu olan arkadaşlara belki bir umut olur onları azda olsa mutlu eder bu pozitif doğum hikayem Die yazmak istedim.bu arada doğum da göbek kordonu ve kordon kanıda saklattırdım durumu olan herkesin de yaptırmasını tavsiye ederim artık dünyamızda neler olacağını bilmiyoruz.(36+0 da doğum yaptım )