Ben 4 5 sene önce kist ameliyatı oldum. 4 cm büyüklüğündeydi ve bir anda inanılmaz bir ağrı bastırmıştı tarif edemem o ağrıyı size. Bir kaç gün içinde 8 cm olmuştu kist ve ben asla ayakta duramıyordum, yatamıyordum, koltukta sırtımda yastıklar ayağımın altında sehpa o şekilde anca oturabiliyordum. Babam kucağında taşıyordu hastaneye. Hemen sonrasında aşırı mide bulantısı ve istifra ile sabaha karşı acil ameliyata alınmıştım. Kist patlamış yumurtalığa değmeye başlamış yumurtalığı döndürerek damardan koparmış ondanmış istifra. Yani beni zehirlemek üzereymiş. Sezaryen gibi ameliyat oldum önce belimden iğne sonra karnımdan girerek kist alındı yumurtalık yerine dikildi kurtuldum şükür en sonunda. Şimdi 22 haftalık olacağım normal doğum istiyordum ama burada okuduklarımdan ve de acı eşiğim çok düşük o acıya nasıl dayanıcam diye korkuyorum, sonra yaşadığım o günleri düşünüp onun kadar kötü değildir herhalde diye güç almaya çalışıyorum ama bir yandan da hiç sancıydı kesiydi vs çekmeden hem babasıyla doğum günü aynı olsun kolay olsun diye de sezaryen istiyorum. Çok korkuyorum ve sürekli bu iki düşünce arasında gidip geliyorum. 🥺 Sizler nasıl başa çıkıyorsunuz bu düşünce ile? Doğum yapmış anneler özellikle de siz hangisini önerirsiniz?