Aycann Merhaba , sonunda heyecanla beklediğim Doğum hikayemi yazmaya fırsat buldum (bebe uyuyor ve süt sağmaya çalışıyorum ) :). Öncelikle hamilelik şekerinden ötürü son 10 güne kalmadan Doğum yapmam gerektiğini yazmıştım daha öncesinde . Doktorumla kararlaştırdığımız gibi 13 temmuz günü normal Doğum ile giriş yaptım hastaneye 3 cm açılmam vardı fakat sancım yoktu. 38+5 haftalıktı oğlum. Açılmadan ötürü suni sancıyla tetikleyecektik 9.30 gibi suni sancı vermeye başladılar. Derecesini yavaş yavaş yükseltmeye başladılar herşey normal giderken bi anda bebeğin kalp atışları düşmeye başladı hemen sancıyı kestiler sonra bizi dinlendirdiler bi süre 2. Kere deniycektik eğer bi daha düşme olursa mecbur sezeryan olucaktı . O an o kadar korkuyor ki insan 2. Denemeye başladığımızda sürekli nst de bebeğin kalp atımlarını takip ediyordum . Eşim yanımdaydı Allahtan . Öğlen 3.18 e kadar suni sancı vermeye devam ettiler açılma 4 cm i geçti 3.18 gibi bebeğim daha fazlasına dayanamadı kalp atışları çok hızlı düştü hayatımda canımdan can gitti deriz ya o zaman o cümlenin anlamını anladım resmen . Hemen sancıyı kestiler bana oksijen vermeye başladılar bi taraftan da ameliyathaneyi hazırladılar çünkü çok hızlı bir şekilde sezeryana alınmam gerekiyordu. O anda öyle bişey ki elinizden hiçbirşey gelmiyor eşim ailelerimiz hepsi dışarda ameliyathaneye alınırken herkes bi tarafta ağlıyordu. Sezeryanı yapan ekip çok iyiydi iyiki doktorumu ve hastanemi değiştirmişim. Beni sakinleştirme konusunda olsun işlerini yapmak konusunda olsun . Ameliyat hiçte korkulduğu gibi değil spinal sezeryan oldum . İğneyi vururlarken hissetmiyorsunuz bile . Neyse karnımdan çıkarttıklarında o ağlama sesini duydum ya herşey silindi zaten. Çok şükür oğluma kavuştum. Odaya çıktığımda herşey çok güzeldi ağrı vs henüz hissetmiyordum. Sonra sol taraftan gelmeye başladı. İlk ayağa kaldırmaları evet zor ama İnanın ki konu bebeğiniz olduğunda o acılar ağrılar hepsi gözünüzde küçülüyor . Bi kere kalktığınızda sürekli hareket etmeye çalışırsanız devamı daha kolay oluyor. Ben ilk geceden kendimi zorladım açıkçası şuan 3. Günüm çok şükür çok çok iyiyim :) suni sancı ya da spinal sezeryan hakkında sormak istediğiniz birşey olursa tecrübeyle sabittir :)
Aycann Burcuaykut amin canım hayırlısıyla tüm bekleyen annelerimiz sağlıkla sıhhatle aksın bebeklerini kucaklarına :)