Deletedmom93428 evet doğum için tekrar oraya gidicem. Yani kötü yorumları var ama haftalarca orada takip oldum ve doğumum orada gerçekleşti. Ben kendi evimde kendi ailem ile doğum yapmış gibi hissettim. İlgileri,yönlendirmeleri,destekleri çok çok iyi. Yengem özelde yaptı bundan 5 sene önce ben senin kadar güzel doğum yapmadım dedi. Hayret ettiler. Böyle anlatınca belki garip geliyor ama çoğu özelden daha iyi. Yani devlet olmasına rağmen her olanağı sunuyor. Plates topu vs. Her imkanınız var.zaten hemen sancınız var diye doğumhaneye çıkartmıyolar. Ben 6 cm açıklığa ulaşana kadar ki bu 6 saatimi aldı gerçekten. Ailemin yanında bahçedeydim. Bana doktorum yemek ye ailenin yanında dur ama hep yürü egzersiz yap,doğum tamamen altif sürece geçene kadar yukarı almak istemiyoruz ki annelerimiz doğumhanede çok valit geçirip etkilenmesinler demişti. Düşünün ben sancım yetersiz olduğu için suni sancı aldım. Ama okadar rahatlattılar ki beni asla zorlanmadım. Hep güldüm,hemşirelerle doktorlarla sohbet ettim. Doğum bittikten sonrada aynı ilgi devam ediyor. Mesela benim tüm doğum sonrası kontrol randevularımı,oğlumun işitme testi randevularını vs. Herşeyi doktorum ayarladı. Ben hiç bişeyle uğraşmadım. Onlar bana randevularımı yazıp verdiler. Ben o saatlerde hastaneye gittim. Bizim burada asla öyle bişey yok doğumdan sonra kontrol etmeye bile gelmiyorlar. Bebeği emzirmenize yardımcı oluyolar. Bana bir defa yardım etmek için geldiler baktılar ben yapabiliyorum. Sonra sadece sütümü kontrol etmek için geldiler. Her visitte bebeğimin sarılık oranına bakıldı. Şükür hiç sarılık olmadı oda yine oradaki hemşireler sayesinde. Oğlum doğduktan sonra hızlı bir şekilde bakımını yapıp emzirmem için bana getirdiler. Ben emzirmeye başlayınca emzirme ile ilgili 15 dakikalık bir konuşma yaptılar. Daha sonrasında bebeğin emiş şeklini kontrol ettiler. Yanlış emip göğüs yarası yapmasın ve bebek aç kalmasın memeyi güzel tutabilsin diye. Sonrasında öğrendimki ilk süt olan kolostrumu bebek doğumdan sonra neladar erken alırsa. (Yarım saat içinde demişlerdi)sarılık riski düşüyormuş. Şükür hiç olmadı. Gerçekten tek kelime ile ikinci evim. Tabelasını görünce bile içimden oksitosin salgılıyorum. Benki asla doğuramam korkuyorum diyen insan şimdi doğum yapmak için can atıyorum. Ama tabiki zeynep kamilde😇🙏🏻(Bu arada @Deletedmom93428 teşekkür ederim kuzum etüketlediğin için🥰🤗)