buiyimi Deryademyagiz ilk dogumumu devlette yaptım sonda takıldı lavman yapıldı sancıdan kesiyi hissetmedim. Ikinci doğumum özelde oldu sonda takilmadı lavman yapilmadi.
Deryademyagiz buiyimi hangi şehirdesiniz ben istanbuldayım istanbulda ise hastane ismi söyler misiniz devlet hastanesini
2-prensesannesiii Deryademyagiz Zaten normal doğumda takıldığını hiç duymadım özel.hastanede doğum yaptım 3 kere sadece lavman yapıldı bağırsakları boşalttılar o kadar .
Deryademyagiz 2-prensesannesiii bütün özeller aynı değil o zaman arkadaşım özelde yaptı hiç memnun kalmadı malesef
EsilaErtugrul Deryademyagiz birincisine cvp veriyim sancıdan orası uyuşmuş oluyor, kesiyi hissetmiyorsun. Dikerkende uyuşturuyor orayı doktor iğneyle. Açılmayı kontrol ederkende mesaneyi falan boşaltılmıyor. Bende öyle birşey yapılmadı 2 tane normal doğum yaptım.
Sencemeny Deryademyagiz canım özelde yaptım ben doğumu prensesler gibiydim desem yeridir. Bir kere takıldı sonda lavmada yapılıyor ama hiç bsey hissetmiyosun. Aksine rahatlatıyor seni rahatsız edici hiç bir durum yok. Kesiyide asla hissetmiyosun aa ne zaman kesi atılmış diyor insan :))
Deryademyagiz Sencemeny çok şanslısın maşallah darısı başımıza diyelim ben devlet hastanesinde yapacağım inşallah ben de senin gibi hissetmedim derim :)
Deryademyagiz Sblatc evet bazı bloklarda öyle şeyler okudum malesef lavma yapıldığı halde tuvaletini yapan varmış inşallah başımıza gelmez :)
Anesanne Deryademyagiz yok canım normal doğumda sonda takılması pek yapılmaz. Arkadaşına neden o kadar yapmışlar anlamadım. Zaten bişey yiyip içemiyorsun o kadar idrarın olmuyor ki. Ayrıca istemezseniz takmazlar bence
Deryademyagiz Anesanne inşallah takmazlar ben devlet hastanesinde yapacağım doğumu inşallah özelde nazınız geçiyor da devlette geçer mi bilmiyorum :)
Meryemguvey_91 Deryademyagiz canım ben 2 normal doğum yaptım epizyotemi bana yapıldı kesi..hiçbişey hissetmedim soğuk bişey hissediyorsun 2. Soruda evet ebe sürekli ellerini rahmine sokup açılmaya bakıyo bebeğin başını çıkartmaya çalışıyor ama bunlar sana acı vermiyor çünkü sancılardan anlamıyorsun🙈
Gull_94 Deryademyagiz ben yurtdısındayım ozel hastane kavramı yok burda ama uygulama farklı demek kı banada bıkez yapıkdıgından bı bılgım yok💁🏻♀️
Deryademyagiz Gull_94 evet halamda yurt dışında o da bahsetmişti bi kereye mahsus takılıyor sadece diye ve oradaki tüm hastaneler özel gibi çok şanslısın hastane bakımından insan gibi davranılıyor burası Türkiye :)
Sencemeny Deryademyagiz ikinci hamileleigim inşallah bu seferde ilki gibi şanslı olurum canım. İnşallah sende prensesler gibi çıkarsın doğumdan 💖
Smyrna Deryademyagiz valla benim doğumum da kesi atıldığında hissettim ve yanık gibi bir acı hissettim önce yanmaya başladı sonra acısı git gide arttı ama sonda bana takılmadı normal doğumda takılıyor mu bilmiyorum genelde sezeryan doğumda takılıyor diye biliyorum
Deryademyagiz Smyrna açılmanızı kontrol ettiklerinde takıp çıkartıyorlarmış hemen en azından arkadaşıma öyle yapmışlar bazı annelere de yapmışlar siz şanslıymışsınız :)