Nermin1 Biraz uzun olmus olabilir 😁En bastan beri normal dogumum olsun istiyordum korkmuyordum bilmedigim birseyden nasil korkuyim felan diyordum kendimi gazliyordum taki 37de cati muyanesi olana kadar . Rutin kontrolum vardi hadi catina bakalim dedi doktor muyanem guzel az acidi okadar ama doktorum biraz dokular sıkı dar cok degil ama esneme olur dedi hareketler verdi bunlari yap dedi sonr birdaha bakalm catina dedi bebegin kilosuna gore bas cevresine gore catina bakalim dedi tamam dedik. Kontrollere yine gittik kilosu 3500 du erkek bebek hatta kilo almasi durdu bende sevindim acikcasi biraz dar catim oldugu icin yoksa cikmaz bebek ordan diye.. neyse 39+2de yine doktoruma gittik bakti herseyi iyi dedi hadi birdaha catina bakalim dedi bakti esneme cok olmamis yine biraz dar dedi dogurursun dogurturum sikinti yok ama zorlanirsin dedi direk birseye yonlediren bir doktorum yok bana birakiyordu zor bir dogum olurdu bekleyebebiliri daha zamani var istersen dedi karar verin esinle dedi. Sonra dusunduk acikcasi okdar sanciyi cekip catim dar diye son anda sezeryana donmek felan beni korkutuyordu. Sonra sezeryanakarar verdim doktoruma sezeryan olmak istiyorum dedi oda ozaman asil gercek fikirini daha acik soyledi cok dogru bir karar verdin cok zor olurdu dogumun dedi inandm :) ve asil olay burda basliyor herseyim hazirlanfi amilyat icin hazirdim indim amyathaneye beni bir korku saldi spinal yapildi cok korkmadim aslinda panik atagim da yok o uyusma hissu olunca brn cok etkilendim o caresizlik hisetmememe durumu beni cok kotu yapti kollarim bagli feLn nefes alamiyorum diye bagirmaya basladim😅 hava verildi maske takildi tum amilyat boyunca surekli tansiyonum dustu cok kotu oldum bebegimi gorunce anlayamadim bile o histten anlicaginiz belde asagi uyusma bana gore degil😁 asil supriz odaya bir geldim bebebgim 4250 gr cikmis 2 saat once usg de 3500 gr olan oglum herkrs sok icinde 😁 ben inanmiyorum felan ama bir geldo tosbik bir oglan bukadar yanilma payi olabilcrgini hic dusunmemistim ve o an gercekten normal dogum icin israr etmemisim iyi ki dedim cikmazdi buyuk ihtimalle cunku…hayirlisi buymus 2 gunde toparladim suan cok iyim bebegimi emziriyorum emzirmek cok guzel bir his anne olmak🤗 birdaha sezeryan olsam sanirim ama komple uyutulmak isterim ofaya gecince millet coxugunu gorunce aglar ben belden asagimi hissetmiyorim diye aglmaya basladim🤣
Gmmz93 Nermin1 uyuşukluk ne kadar süre sonra acildi acaba kaç saat sonra hissetmeye başladıniz belden aşağınizi, benimde 15 gün sonra sezaryenim var en çok korktuğum şey uyuşukluk 😐
Mom726272 Nermin1 uyuşukluk psikolojik etki yapmış sende bende sezeryanı belden uyuşmalı olsun bebeğimi çıkınca görebiliyim diyorum canın çok yandı mı uyuşukluk ne zaman geçti bide odaya sen mi önce gittin bebeğin mi yoksa beraber mi götürdüler odaya son sorum hemen emzirmeni istediler mi bunları sorarken ilk kez anne olacak gibi hissettim kendimi 😅 2. Gebeliğim ilkim normal oldu bu sefer sezeryan olacak korkuyorum
Susamtanem2 Nermin1 maşallah sağlıkla büyüsün inşallah Gerçekten çok fark çıkmış tek bir Dr a mi gittiniz hep özel de mi doğum oldu
Nermin1 Mom726272 evet psikolojik ben gittim o geldi 10 dk sonra evet hemsireler destek oldu oturttuular sonra hemsire emzirmeyi anlatti yapmami istedi 😁
Merveselimmm Ben de 4 gün önce normal diye başlayıp sezaryenle kızımı kucağıma aldım alniyla gelmeye çalıştı işleri karıştırdı 5 6 saat çektiğim sancı yanıma kaldı 😂😂 geçmiş olsun ☺️
mummy_mom Nermin1 ben de 5 gun once 7 saat suren ama basarili olamayan bir normal dogumdan spinal sezeryana gectim.normal dogumda o kadar sanci cektim ve yoruldum ki bebegi doguramadim.ameliyathanede spinal oldugum halde uyumusum.herkes beni genel anestezi aldim diye dusundu.bebek 2900 dediler benim de 3300 cikti.
Ar2020 Benim de dün karar verdiğim bir doğum şekli ama bende de psikolojik nefes darlığı var önünüze koyulan bölme varya ondan korkuyorum nefes alamayacak gibi hissederim diye onu göğüs hizama koysalar sorun olmaz herhalde tek korkum o perde genel sezeryan uyanınca çok kötü yapıyor birinci doğumum geneldi ağrıdan duramadım
GLshkrasln Ar2020 18 gün önce spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım bende sizin gibiydim psikolojik mi artık bilmiyorum nefes alamayacagm gbi hissedyrdm ameliyata girmeden bunu doktoruma söyledim belden ignem yapildiktan sonra koldan sakinleştirici verildi o perde ne ara kondu önüme gormedim bile 😂 şey gibi düşünün siz uykuluyken birisi size bişey söylüyor duyuyorsunuz ama anlamiyosunuz gibi😌 ara ara gözlerimi açtım bı actigimda perdeyi çoktan koymuslar ve bebeğimin ağlama sesini duydum bir açtığımda bebeğim giydirilmis yüzü yüzüme değiyordu nasıl ayarladilar o dozu blmyrm ama aynn böyle oldu cnm hiç korkma bn yaptysam o panik atakla sende yaparsın şuan meleğim karşımda uyuyor değdi bee diyorum 🤲🥰😌❣️
Nermin1 Ar2020 ya atlatiliyo ama o an sakin kalmak lazim kalamadim malesef zaten ciktigimda baygindim sakinlestirici yapmislar sanirim elleri bagladiklari icin omuzlarim agriyodu cikarken
aslanreis Nermin1 Allah analı babalı büyütsün hayırlı olsun 🥰 ayaklarınızı ne kadar zaman sonra hissettiniz bide bel baş agrınız oldu mu?
Nermin1 aslanreis bas agrim hic olmadi ayaklarimi 4 saat somra felan hissettm sanirim hemen kendine gelmiyor
Nilosfirarda19 GLshkrasln gözünüz aydın 🥰 sedasyon verilmiş size. Bende biraz stres yaptım ve sedasyon rica ettim anestezi doktorundan, dediğiniz gibi yarısını hatırlamıyorum bile,bu doğumumda da aynı yöntemle doğum yapacağım kısmetse, çok büyük rahatlık 💐
Ar2020 GLshkrasln çok rahatlattınız İnan ki 😍 böyle yorumlar insana güven veriyor kafaya koydum ya yapacağım 😍😍😍
Gmmz93 Nermin1 inşallah sakinliğimi koruyabilirim ilk gebeliğim ister istemez bı korku var maalesef 🤭Rabbim herkesin yardımcısı olsun insaAllah sağlıkla kavuştursun evladına herkesi
GLshkrasln Nilosfirarda19 Valla tıbbi terimini blmyrm ama her neyse cook güzel biseymis 😍sadece sonrasında vücuttan atmak zorladı o kadar 🌝
Mom726272 Nermin1 ya çok güzel benim de ilkim normal doğum oldu 2. Gebeliğim bu zorunlu sezeryan olma ihtimalim yüksek merak ediyorum hep
Mltm07 Nermin1 bebiş sağlıcakla mutlu huzurlu büyüsün inş 🌺😻 birkaç merak ettiğim konu var sezeryan dikişlerinizde nasıl bir dikiş atıldı çok bellimi büyüklüğü nasıl? Uyuşması için iğne belden vuruluyor sanırım çok acıdı mı? Sütünüz hemen geldimi? Birde hastanede mutlaka gerekli olanlar nelerdir çantamızı nasıl hazırlamalıyız önerilerinizi bekliyorum 🤗
Nermin1 Mltm07 tesekkurler igne belden acimadi yapilirken dikisimi daha goremedm persembe gidicem su gecirmez bandimi doktor kendisi cikarcakmis ozaman gorucem bende bilmiyorum. Sutuk hemen geldi siktilar gordum
Susamtanem2 Nermin1 ben şimdi hem özel hem devlete gidiyroum ikisi arasında fark çıkıyor bu normal diye düşünüyorum ama sizin hep aynı Dr baya farklı çıkmış iyi ki sezeryan olmuşsunuz dedik okurken