Merhaba yavrularını dört gözle bekleyen güzel anneler… Aylardır sürekli forum okuduğum, ana sayfada bebeğimle ilgili bilgi okumak için sabirsizlandigim güzel uygulamam 🙂 hemen hikayeme geçiyorum bebeğim uyurken. 39+5 te bebeğimin kilosu 4 kilo olunca doktorum ertesi gün normal doğumu riske atmamak icin yatış verdi. Bende hiç ağrı sızı yoktu. Ertesi gün sabah yatış yaptık. Hastanede nst ye baglandigimda ağrımin olduğunu gördüler. Ağrı esigim yüksek olduğu için onu hissettemedim. İlk dogumumunda da epiduralsiz normal doğum yapmıştım. 9 da sanciyi serum ile vermeye başladılar. İlk başlarda az az verip yarım saat yürümeme zaman tanıdılar. Dakikada akan damla sayısını arttirdikca benim sancı sikligim da artmış oldu. Nst deyken ve serumlayken sancıları yatakta karşılamak durumunda kaldım. O kısmı biraz sanciliydi ancak bol derin nefes aldım. İlk acikligima baktıklarında 4 cm olduğunu söylediler. Neyseki sadece iki kişi açıklık için kontrole geldi. Açıklık sancılar siklastikca arttı çok şükür. 6-7 cm olunca baş ebe gelip suyumu patlatacagi söyledi. Çok kibarlardi açıkçası. Su gelince sancılar da yoğunlaştı açılma da hızlandı. Bebeğin başına da dokunacagim dediler o sırada çok güzel kendini itiyor dediler. Ebelerin her söylediği anne üzerinde o kadar etkili ki. Diğer doğumun ile karşılaştırınca çok net soyleyebilirim. Allah çok büyük çok bir mucize yaşıyoruz ağrısı sızısı tabiki çok büyük ama sonuç çok şükür acıyı unutturuyor. Suyun gelmesinden sonra sıcak duşa girdim eşim sağolsun hep belime masaj yaptı su tuttu belime. Suni sancida biraz daha yoğun hissettim. Bunu net söyleyebilirim. Normal doğum olmasını yine çok istedim o yüzden sancılarin gelmesini açıklığın artmasıyla beraber düşününce olumlu karşıladım. Burada okuduğum postlar çok yardımcı oldu. Allah herkesin doğumunu kolaylaştırsin bir avazda kurtarsın dilerim. Meryem suresini annem de kayınvalidem de uzaktan okudular. Onun mucizesine ben de çok inanırım. 8-9 cm olunca 13 gibi artık bana serum taktılar güç kazanmam için. İkinma hissi çok az geliyordu. Ben beni doğuma alın artık dediğimi hatırlıyorum 🙂 sandalye ile doğuma gittik buçuk gibi. Öyle bir kesintisiz ıkınma hissi geldi ki baş ebenin yonlendirmesi de çok etkiliydi. O doğum yaptıracak sanırım diye düşünürken doktorum geldi. İkinci uzun büyük ikinmada bebeğimi gördüm 🧿 inanılmaz büyük bir rahatlama hissi, ardından plesantayi çıkardılar. İç dikişlerim varmış dışarıdan dikişin yok dediler. Dikiş atarken de hafif acı duyuyorsun ama yanda bebeğimin sesini duyunca hissetmedim açıkçası. 13:50 de oğlum doğdu binlerce şükürler olsun. Allah doğumu bekleyen tüm annelerin yardımcısı olsun. Bebeğinizi dinleyin. Nefes almakla değerlendirin sancılariniz dinince. Bu sürecin biteceğine odaklanın derim. Bitti geçti en güzel mucizelerinize sağlıkla kavuşmanızı dilerim. ♥️