Pelinssoglu ben 10uncu haftamdan bu yana diyetteyim. Şimdi 23+5 günlük hamileyim. Zorluyor hamilelikte, insanın canı istemediği şeyleri bile çekiyor.
Benim sınırda ama dikkat etmezsen sınırın son raddesine ulaşıyor ve nadiren de geçiyor.
Nedendir bilmiyorum ama açlıklarım yüksek benimde hep 90 92 civarı gidiyor. Son 1 haftadır 85 şere düşürebildim. Ama sıcak havalarda benim şekerim daha da yükseliyor, doktor olabilir dedi.
Ben mesela patates, havuç, bezelye, hamur işi, beyaz unla yapılan herşeyi (börek, ekmek vs) hayatımdan çıkardım.
En son doktora gittiğimde normalde tatlı sevmiyor olmama rağmen canımın tatlı şeyler çektiğini söyledim.
Kahvaltıda diyabetik reçel ( 1 tatlı kaşığı) yiyebilirsin ama haftada sadece bir kaç gün dedi. Züber in diyabetik ürünlerini tüketiyorum ve haftada bir kaç gün yiyorum. O da her yediğimde 20 gr kadar ve kesiyor tatlı krizimi..
Arada cips yiyorum, çok nadir de olsa börek yiyorum küçük bir dilim, tam buğday unundan küçük bir poğaça, küçük bir dilim kek yiyorum süt eşliğinde.
Bir ara da yüksek çıkıyor diye açlık ölçmeden yarım saat önce 1 çay bardağı suyun içine 1 yk ev yapımı sirke koyup içiyordum, bende işe yarıyordu. Aynı şekilde biraz fazla kaçırdığım yemekten sonra da sirkeli su içiyordum. Uzun zamandır içmiyorum gerçi..
Yani demem o ki. Sizi ne yükseltir deneme yanılma yöntemi ile siz keşfedeceksiniz. Kimini tam buğday ekmeği yükseltmezken, kimini yarım ekmek dilimi bile aşırı yükseltiyordu. Kimisi kısır yiyordu dolu bir tabak yükseltmediğini söylüyordu, ben denedim 5 6 kaşık bile beni baya baya yükseltmişti…
Ama stres yapmayın herşeyin çaresi çözümü var. Baktınız baş edemiyorsunuz diyet + insülin ile devam edersiniz. Endişe, stres daha da kan şekerini yükseltiyor çok düşünmemeye ama dikkat etmeye çalışın ☺️