Yabrukus Selam hanımlar kordon dolanmasının sebebini bilen var mı yani yatakta çok dönmek falan buna sebep oluyor mu gerçekten bu konuda bilgisi olanlar yazabilir mi ?
ZeynepKara Yabrukus ben hep dönüyorum bu yüzden deliksiz uyuyamıyorum hatta uykum kaçıyo ama çok şükür bebeğimde öyle bi sorun yok şimdiye kadar
Kubranurbulur Yabrukus ben annenin sağ tarafa çok yatmasından sürekli dönmesinden olur diye duymuştum ama ne kdr doğru bilemicem 😊
gizemgnll Yabrukus hiçbseyin alakası yok ben çalıştım da kolumu da kaldırdım sağa sola da döndün eğildim kalktım yapmadığım sey kalmadı, Google dan araştırsanız keşke kordon dolanması kordonun boyuyla vs. Alakalı , hareketle alakası yok yani vücutla alakalı
Yabrukus Melikerhan evet duydum ama ben gece sıcaktan çok döndüğümü farkettim biraz korktum açıkcası bilgisi olanlar yazarsa çok iyi olacak👍🏻
58Vildan bana hep kolunu yukarı kaldırma kordon dolanır derler bilmiyorum bi ilgisi var mı ama dikkat ediyorum
Yabrukus 58Vildan ben emziği çıkar diye duymuştum ama ne emziğinden bahsediyolar bilmiyorum heralde kordon ayrılması bu bahsettikleri canım
Yabrukus ZeynepKara ben de çok dönüyorum sıcaklardan heleki öff ama bazen bebek az hareket edince korkuyorum aklıma bu geliyor
Yabrukus gizemgnll oyle bişeyse çok iyi ama doktoruma sormayı akıl edemedim bebek hareketi azalınca geceleri çok döndüğümü hatırlayıp korkuyorum bir de büyükler böyle şeyler soyler ya ondan
PasaninAnnesi Yabrukus memlekete gittik geldik yeni 28 haftalığim karnım baya büyüdü eşimin babanesiyle kendi ananem bana bundan sonra yatakta oturarak dön boynuna kordon dolanır dediler bende o günden beri sağa sola dönerken önce oturuyorum sonra diğer tarafıma dönüyorum. Solda bacak agrisi sağda kaburga agrisi var cok dönmek zorunda kaliyorum bende ama uykumu bölüp oturup öyle dönüyorum eskiler biliyo demek ki kordon dolanıyomus yatarak dönmekten 😊
Yabrukus PasaninAnnesi bana da kayınvalidem soylemişti ama uyurken istemdışı oluyor çok defa dönüyorum korkutuyor bu da beni
ZekiyeHasan Sola dönüp uyumak gerekiyor bide ani dönüşlerden sakın. sağa döneceksen önce sırt üstü birkaç sn bekleyip öyle döneceksin ani hızlı dönmeker tehlikeli
Yabrukus ZekiyeHasan allah korusun uykuda insan kendinde olmuyo yaptıktan sonra ben irkiliyorum ama iş işten geçmiş oluyo işte
Prensesininannesi Yabrukus banada yataktan kalkarken direk kalkma sağına veya soluna dön öyle kalk dediler direk düz kalkarsan kordon dolanır yerede direk eğilirsen kordon dolanır dediler yukarı uzanma kolunu yukarı kaldırma çocuk memeden kesilir dediler plasentadan ayrılma bemde elimden geldiğince ikisine dikkat ediyorum
Gozdealpu Benim doktorum kordon boynuna çok yakın ani hareketler yapma demişti. Yatakta dönerken yavaşça önce sırt üstü yatıyorum sonra diğer yana dönüyorum
PasaninAnnesi [bilinmeyen] bende hic bilmiyordum böyle birseyi yatarak dönüp duruyodum iyikide söylediler büyükler bende hemen herseyden pinpirikleniyorum o korkuyla dönme hissine hemen uyanıyorum 😊
PasaninAnnesi Yabrukus düşünerek yat canm ben öyle bi korktum ki her dönecek olduğumda uyanıyorum oturuyorum 🙊😊