Kızlar bugün 21. Haftamdayım sabah 8de bir profa gittim ama direk bana bebeğin down sendromlu olursa aldırmayı düşünüyor musun diye sordu ultrasona daha başlamadan bende hiç bilmiyorum hocam o psikolojiyi hiç düşünmedim dedim sonra ultrasona başladı kalbinde açıklık var dedi devam etti sonra ben zaten gerisini dinlemiyor gibi oldum kafana takma kapanadabilir dedi sonra böbrekleri büyük bu ikisi down sendrom belirtisi amniyosentez yada nifty öneriyorum dedi. İkili taramam temiz çıktı dedim o sadece riski belirler 10000 de 1 ihtimal de olsa o sende olabilir dedi. Sonra direk amniyosentez yaptırcakmısın dedi onam uzattı eşim dışarda ben şoktayım dedim hayır düşünmek istiyorum. Daha 27 yaşındayım ve ilk gebeliğim o kadar kötü oldum ki hep sağlıklı derken doktorum ikili taramam normal çıktı ense kalınlığı normaldi hatta ben üçlüyüde yaptırdım temiz çıktı doktorum gerek yok dediği halde bebeğim 1 hafta önden gidiyor iyi besleniyor derken şok oldum. Çıktım ağlamaya başladım sonuçta erken bir hafta değil amniyosentezde az da olsa risk var bende sağlıkçıyım ama sonuç kötü olursa ve o sınuç gelene kadar iyice büyüyecej o bebeğe nasıl kıyılır cinayetten farkı yok gibi bunun ilk zamanlar olsa hadi neyse diyeceğim. Sonuç temiz gelsede o çocuğu riske atmak da ayrı bir durum. Sonra özelde kadın doğum uzmanı ve perinatolog başka bir profa gittim öğlen. Yine detaylıya. Doktor 3 defa ultrusana aldı baktı baktı hiçbirşey yok dedi kalpte açıklık görmüyorum dedi dopleri açtı yine yok dedi böbrekte büyüme diye bir hastalık yok artık o öncedendi dedi. Ben sabahki yaşadıklarımı anlattım saçmalamasın amniyosentez için bir endikasyon değil bunlar dedi ve ikili taraman gayet temiz dedi. Evet hiçbir belirti vermese bile yine risk olabilir ama ben bebeğini sağlıklı görüyorum dedi özellikle kalbinde hiçbirşey yok dedi. İçime su serpildi. Kızlar diyeceğim tek bir doktora bağlı kalmayın özellikle böyle hassas durumlarda 2. Bir göz mutlaka olmalı.