Herkese merhabalar kızlar ben de 15 gün önce doğum yaptım ve şimdi hikayemi yazmak istedim. Biraz uzun oldu kusura bakmayın 🙏 38+6 haftada doktor kontrolü için hastaneye gittik, doktorum ultrasona bakıp doğumuna daha bir hafta var demişti haftaya görüşelim dedi. O zamana kadar hala çatı muayenesi olmamıştım ve çok merak ediyordum. Doktoruma çatı yapar mısınız dediğimde haftaya düşünüyordum ama istersen yapalım dedi çatı muayenesine girince doktor ve ben şok olduk çünkü 4 cm açıklık varmış ve bende hiç sancı yok. Doguruyorsun demesiyle heyecanlanmaya başladım hemen eşimi çağırdı yatış verelim dedi. Ben biraz eve gidip duş alıp geleyim dedim 3 gibi bekliyorum dedi. Eve geldik ben hemen Meryem Ana otunu koydum, kimsem olmadığı için internetten Meryem suresini açıp dinlettim kendim de duşa girdikten sonra Yasin okuyup dua ettim. Biraz pilates topunda zipladim squat yaptım. Sancım hiç yok tabi ben diyorum nasıl doğuracağım sancısız neyse bir şeyler yedik saat 3 gibi hala sancım olmadığı için doktoru aradım hocam gelmesem evde beklesem diye bana gelmen lazım deyince neyse dedik yatisı yaptık. Hastanede bekliyoruz saat 6-7 gibi hala bende tık yok eşime kızıyorum senin yüzünden evde beklemedik diye 😁 Neyse o sırada ben sürekli yürüyorum squat yapıyorum Meryem Ana otu da yanımda ve bayağı açılmış. Doktor geldi o sirada tekrar açıklığa bakalim dedi ve 6 cm olmuş açıklık. Ebe suni sanci vermek istedi ben kabul etmedim doktorum da kendi sancini bekleyeceğim merak etme 11 gibi doğuracaksin dedi. Nstye bağlandım benim kız her zamanki gibi uyuyor içerde 😁 Gebelikte de hep uyuyordu zaten hareketli bir bebek değildi. Birkaç saat sonra sancılarım başladı hafif hafif ebe beni sancı odasına aldı. Artık sancıları hissetmeye başladım ebe tekrar açıklığa baktı 9 cm olmuşsun dedi 😱 ben tuvalete gitmek istiyorum deyince o bebeğin kafası sakın gitme ıkınma da dedi. Biraz yürüyüş ve squata devam ettim o sırada sancılar dayanılmaz olmaya başladı sıklaştı eşim her sancida noldu? Diye soruyor ben de kızdım artık noldu deme işte agriyor diyorum 😁 neyse ebe tekrar baktı yarım saate doğumun olur hızlı ilerliyor dedi. Ben artık doğuma alın beni doktor gelsin dedim suyunu patlatinca gelecek hemen dedi. Doğum odasına geçtik suyumu patlattı ve sancı gelince ikinmami söyledi. Ben hala doktor nerde diyorum o sırada doktor geldi kafasını görüyorum ikin dedi, eşim de dışarda bekliyordu gelsin mi eşin diye sordu ben de gelsin ama bakmasın bu tarafa dedim 😁 Üç ya da dört ıkınmadan sonra kızım doğdu hemen üstümü çıkarıp kucağıma verdiler. Ben titriyorum ve eşime diyorum ‘ bu bizim bebeğimiz miii’ diye. Panik olmuşum biraz ayaklarım falan titriyordu o sırada benim lüzumsuz eşimin de tansiyonu düşmüş niye derseniz nasıl olmuş blmyrum bebeğin çıkış anını görmüş ön tarafa geçmiş 😂 bebeğe baktı dışarı çıktı doktor diyor ki babaya bir bakın iyi değil sanırım neyse eşim geri geldi içeri, kızımla doktorla selfie yaptılar 😬 sadece tek sorun kızım beklediğimizden küçük doğdu doktor da plesantan büyükmüş senin bebeklerin çok iri olmaz catin da buna müsait değildi dedi. Benim için sağlıklı olması önemli olduğu için hiç üzülmedim 😍 Dikişlerim atıldıktan sonra ( 3 tane var ) kızımı kucağıma alıp odaya geçtik. Biz eşimle tektik doğum sonrasında da görümcem geldi bebeğimle kendim ilgilendim. Bu arada kanamam çoktu depend iki paket kullandım kesinlikle alın. Gecelik ve iki pijama götürdüm hepsini kullandım kan olduğu için. Bebek için iki kıyafeti sadece kullandık, diğer şeyler pek de gerekli değilmiş . Hastane çantasına ekstra kettle da koyabilirsiniz anne sütü artırıcı çaylar için şart. Uzun oldu hakkınızı helal edin, Rabbim herkese sağlıklı güzel dogumlar nasip etsin. Son olarak şunu soyleyim benim yanımda kimsem yoktu Rabbimden ve eşimden başka ne gebeligimde ne doğumda - annem ve babam yok- ve hep Allah’a dua ettim beni kimseye muhtaç etme diye şükürler olsun ki dualarım kabul oldu. O’na sığının en güzelini Rabbim bilir bu arada doğumda da hiç bağirmadim içimden dua okudum duanın gücüne inanin Allah’a emanet olun herkese hayırlı güzel dogumlar dilerim 🌸