Selam kızlar 19 haftamdan beri bu uygulamadayım hep okurdum negatif veya pozitif doğum hikayelerini okudukça bende yazmak isterdim hep sonunda bende doğurdum diye neyse biraz uzun olabilir kusura bakmayın şimdiden başlıyorum hikayeme 14 temmuzda doktoruma kontrole gittim bebegin gayet iyi suyunda iyi 24 temmuzda bayram tatili ama hastanede nöbetçiyim acile kontrole gel muayeneni yapayım dedi tamam hocam doğurmazsam gelirim dedim güldü doğurmazsan gel derya dedi tamam hocam görüşürüz dedim çıktım odadan neyse kurban bayramı geldi geçti 24 temmuz geldi bende hala tık yok yalancı sancılarım ağrılarım çok ama ne diyim geliyo nede nişanım neyse 24 temmuz cumartesi günü acilden giriş yaparak dogumhaneye doktorumun yanına çıktım muayenemi yaptı bebekte suyunda gayet iyi dedi hocam çok agrım oluyo aşağıya baskı yapıyo dedim ebe hanım bi açıklığına baksın dedi çıktı odadan dışarı ebe hazırlan geliyorum birazdan dedi neyse hazırlandım epey ni bekledim ebe geldi çatala çık muayene edicem dedi çıktım 1 cm falan giyin gel nstye bağlıycam seni dedi giyindim gittim nstye bağlandım ilk başlar iyiydi son 2-3 dakika kala düzensiz sancılarım çıktı agrım var hissediyorum ağrılarımı ebe geldi düzensiz sancın çıkmış dedi evet abla sona doğru çıktı dedim evet dedi şırıngayla biraz kan aldı kan grubumu sisteme girmek için e-nabız bilgilerim kapalı olduğu için bende şifremi unuttum giremediğim için her ihtimale karşı tedbir alalım Allah korusun acil bisey olur konuşamayacak durumda olursun kimden öğrenicez kan grubunu dedi sancılarımı da doktoruma msj atmış evine gidebilir çarşamba günü tekrar gelsin demiş neyse çıktım doğumhaneden taksiye bindik evime geldim çarşamba tekrar doktora gittim benim doktorum nöbet iznine çıkmış eşine sıra alıyım dedim sekreter sıra vermedi yalvardım alamadım dogumhaneye yolladı beni neyse gittim ordaki sekreterde sen kontrol için gelmişsin doktor bey sana bakmaz dedi abla beni kendi doktorumun sekreteri yolladı dedim acilden giriş yaptır gel ama bakacağını sanmıyorum dedi neyse çıktım doğumhaneden aşağı inerken eşimi aradım durumu anlattım yarın sabah erkenden gelirim eve geliyorum ben kimse bakmadı bana orsan oraya yollayıp durdular dedim bindim taksiye eve gittim ertesi gün perşembe günü tekrar gittim kendi doktorum poliklinikteydi gittim sekreterden rica ettim yine sıra alamadım o sırada eşim aradı naptın diye sıra alamıyorum vermiyolar dedim doktoru bekle o da vermezse beni ara gelicem ben dedi doktorumu bekledim 9 buçuğa doğru geldi bosluk bulup girdim içeri hocam beni hatırladınız mı dedim evet deryacım gel dedi ben hala doğuramadım dedim geç içeri bebeğine bakalım dedi girdim sedyeye uzandım doktorum muayene etti kilosu iyi bebeğin de iyi suyunda iyi 31 temmuz cumartesi günü artık 41 haftan doluyo sabah en geç 9da dogumhanede ol hafif bi kahvaltı yap ılık bi duş al gel yatışını yapalım suni sancıya başlayalım dedi tamam hocam sizmi nöbetçisiniz dedim yok hande hanım nöbetçi dedi o doktorada hiç gitmedim görmedim bile tanımıyorum tamam hocam dedim çıktım odadan eve geldim içim içimi yiyo sürekli karnımı okşayıp oğlumla konuşuyorum bak oğluşum cumartesi gününe kadar geldin geldin yok gelmedin zorla alacaklar seni benden diyorum ve hep dua ediyorum kendi sancimla doğurayım diye çünkü kızımda suni sancıyla doğmuştu ne kadar zor olduğunu biliyorum suni sancının. Benim oğlan hala gelmiyo cumartesi sabah 6 buçukta kalktım eşimide uyandırdım eşimin yeğenide bizde kaldı hastanede benim yanımda durmak için eşime dedim sen kahvaltı hazırla ben direk duşa giriyorum tamam dedi ben duşa girdim ben çıkana kadar eşim kahvaltıyı hazırlamış sağolsun biraz biseyler yedim kızımın çantasını hazırladım kıyafet bez falan valizimi aldım çıktık evden 8 buçukta hastanedeydim acilden direk yukarı çıkın giriş yapmaya gerek yok dedi çıktık yukarı aldılar beni içeri ama başka kimseyi almıyorlar yanıma dogumhaneye neyse doktor hande hanım geldi ultrasonla muayene etti aşağıdan muayene etti 1 cm dedi hala aynı duruyodu açılmam biraz canın acıyabilir canım bu işlemi sadece 1 defaya mahsus yapicam bidaha yapmıycam dedi azcık sık dişini dedi tama hocam dedim karnıma bastırıp bi parmak attı ne yaptı anlayamadım ama ben çığlık attım hocam çok acıdı diye tamam hayatım geçti nstye bağlayacaz seni giyin gel dedi çıktım nstye bağladılar yine sancılarım düzensiz yatış işlemleri için sorular soruldu dosya hazırlandı benle beraber 2 bayan daha vardı peşpeşe düştük girdik içeri onlar sezeryan ben normal doğum yapıcam ebeler üçümüzünde yatışlarımızı yaptılar 10da yyatışım yapıldı boydan gecelik giy fitil koyucaz dediler bana eşim valizimi getirdi personel valizi aldı geldi geceligimi giydim içeri çatala alındım fitili koydular çıkar veya düşerse haberimiz olsun geri koyarız tuvalete gittiğinde takip et dediler çok şükür düşmedi ara ara ağrılarım oluyo ama adet sancısı gibi hem yürüdüm oda da hem ağlıyorum hem yürüyorum tek başıma yalnız kaldım kimsem yok yanımda almıyorlar içeri ben habire ağlıyorum kızım geliyo aklıma çünkü 2 buçuk senedir ilk defa bu kadar uzun ayrı kalıcam ondan en çok o koydu bana neyse doktorum gidiyo geliyo muayene ediyo ebeler nstye bağlayıp çıkartıyorlar alttan bakıyorlar hiç bisey demeden sadece kalk yürü yatma diyip gidiyolar derken saat akşam 9 oldu doktorum tekrar geldi açıklama baktı 4 cm olmuş kalk hayatım bi tuvalete git çişini yap içeri alıcam seni suyunu patlıcaz dedi tamam hocam dedim elim ayağım titremeye başladı ya sen ne kadar uyumlu bi hastasın derya keşke herkes senin gibi uyumlu olsa inşaallah doğumda da böyle uyumlu oluruz da kolay geçer doğumun dedi tuvalete gittim fitil düştü pencereye koydum doktora gösterdim hocam düştü bu ebe ablalar düşünce haber ver demişlerdi napıyım ben bunu dedim at çöpe ona gerek yok artık suni sancı vericez suyunu patlatıp dedi neyse çıktım çatala suyumu patlattı doktorum odama geçtim ebe geldi suniyi taktı direk 80 ile başladı ağrılarım var ama hala geziyorum sabahtan akşama kadar hiç durmadım sadece nstye bağladıklarında yattım onun harici hep sancılarımı ayakta karşıladım nefes egzersizleriyle çöküp kalkma hareketleriyle karşıladım ebeler aferin sana kız böyle devam et dediler son 1-2 saat kala yürüyemez hale geldim o zamana kadar hiç bağırmadım çığlık atmadım ve artık dayanılmaz hal alınca bağırmaya bağladım Allah’ım yardım et diye bağırdım hep sonra en son yine doktorum geldi kaka yapma hissin geliyomu bitanem dedi evet hocam dedim son bi kez daha muayene edicem seni dedi baktı tamam çişin var mi dedi var hocam ama kalkıp gidemiyorum çok agrım var dedim kalk çişini yap gel 1-2 defa ıkın alıcam seni doğuma dedi ama kalkıp gidemedim tuvalete birden bire öyle bi ıkınma hissi geldiki ebe hanım hande hanım bebek geliyo burda doğurucam diye bi bağırdım ebem melek abla ve doktorum hande hanım koşa koşa geldiler personel tekerlekli sandalyeyle geldi doktorum kalk deryacım gidiyoruz dedi hocam kalkamıyorum bebek geliyo burda doğurucam dedim doktorum olmaz deryacım sandalyeye otur gidiyoruz dedim ebem elimi tuttu beni kaldırmak için ama kalkamadım doktoruma bağırdım hande hanım sizde elimi tutun nolur diye doktorum da elimi tuttu çektiler beni yataktan aşağı otur diyolar oturmam bebeğimin başı ezilir dizlerimin üstünde gidicem diyorum doktorum otur hayatım bisey olmaz bak burda doğurucan şimdi diyo neyse yarı oturur yarı ayakta pozisyonda oturdum sandalyeye götürdüler beni çatala çıkardılar doktorum ıkın derya daha öncede yaptın şimdide yapabilirsin sen yaparsın çok güçlü bi annesin diye habire gaz veriyo canım çok acıyo yapamıyorum diye bağırıyorum başvurmanın sana faydası olmaz sadece gırtlağın acır sadece ıkın diyo ama bi kere kötü laf söylemedi hep hayatım canım bitanem diye konuştu benimle neyse 3 defa ıkındım oğlumun başı çıktı doktorum bebeğimi çekerken bende istemsizce kendimi geri çektim ve yırtılmam oldu eğer kendimi geri çekmeseydim yırtılmam olmıycaktı doktorum kendini yukarı çektin yırtılman oldu dedi oğlum ağlamaya başladı ama inletiyo sıpa ablası onun kadar ağlamamıştı hoşgeldin oğlum hoşgeldin dedim ebem dikişlerimi attı 3-4 tane dikişim var makata doğru oldu yırtılmam dikişlerim atılırken diğer hemşireler oğlumu temizleyip giydirdiler hadi odana geçicez bi yarım saat kadar dinlen oğlunu emzir servise odaya alıcaz seni dediler çataldan indim odama geçtim çok şükür oğlum güzel tuttu mememi güzel emdi ama sütüm 1-2 gün az geldi sonradan çoğaldı pazar günü sabahtan doktorum geldi kanamama baktı bugün çıkabilecekmiyim hocam dedim akşam 8 gibi taburcu olacaksın evrakların hazır bebeğinde çişini kakasını yaparsa gidiceksin 1 hafta sonra kontrole gel dikişlerine bakıcam dedi gitti 6 temmuzda kontrole gittim kendi doktorum vardı ona gittim doğumda giren doktorum yine nöbetçiydi muayenemi yaptı doktorum hande hanım doğumunu güzel yaptırmış kesi atmamış maşaallah kaç kilo doğdu bebişin dedi 3970 gram 54 cm hocam dedim maşaallah çok güzel ona rağmen az hi yırtılmayla atlatmışsın dedi o benim hatam oldu hocam ke dimi geri çekmeseydim o da olmayacaktı dedim olsun bisey olmaz dikişlerin iyileşmeye başlamış bile olur o kadarcık bisey bebeğini sağlıcakla büyüt deryacım görüşürüz kendine iyi bak dedi gönderdi beni. Paşam 19 günlük oldu bile karşımda uyuyo beşiğinde kızım arada kıskanıyo ama olur o kadar henüz o da küçük 2 buçuk yaşında daha ben daha fazlasını yapar diye düşünüyodum bunada şükür benimde hikayem bu baya uzun oldu hakkınızı helal edin umarım sıkılmadan okursunuz benimde hikayemi 19 günlük 2 çocuklu ve yalniz bir anne olarak merak ettiğiniz bisey olursa cevaplamaya hazırım kendinize çok iyi bakın 🥰🥰🥰🥰🥰