Kızlar bende doğurdum yarın bir haftam dolacak . Bilenler bilir açık kalp ameliyatı olduğumdan dolayı normal doğum için endişeliydik eşimle . Sabah kardiyolojiye görünmek için yola çıktık aynı zamanda kadın doğuma gidecektik. Kardiyoloji için deli gibi bekledik doktor geç kaldı başka ilçede yol uzadı vs. derken sonunda bize baktı ve normal doğuma engel birşey görmediğini söyledi. Sonra polikliniğe kontrole gittik ve doğum şekline karar verdik. Artık normal doğum yapabilirdim… Sonra genel her zaman ki gibi bir nst istedi doktorum nstye girdim birde ne göreyim en şiddetli sancılar çıkıyor nst de ama bnde sıfır acı 🤦. Sonra doktorum açıklığa baktır dedi. Orda tekrar bir ruhumu teslim ettim diyebilirim. 2 cm de açılmam varmış. Doktorum hemen doğumhanaye yatış verdi. Elim ayağım titriyor daha doktor odasında başladım ağlamaya o kadar korkuyorum ki anlatamam. Doğumhanaye giderken ayaklarım geri geri geliyordu kaçmak istiyordum. Ve girdik doğumhanaye. Eşim işlemleri fln her şeyi yaptı içeri girmek için geldi çalışanlar engel oldu kendisi girecek TLF fln yasak dedi. Eşim çok uğraştı içeri girmek yada bari hsber almak için TLF içeri sokmama ama yapamadı. Neyseki sağlık çalışani olduğu için orda yasak da olsa arada görüştük. Sonra içeri girdim saat sabah 10 da. Saat 5 e kadar da hiç acım ağrım yoktu . Açılmam da 3 cm ti ama . Daha sonra bana suni sancı verdiler hiç istemesem bile. Sancılarım arttı acıya artık dayanamıyordum ve açılmam ilerlemiyordu. İlk doğum olduğu için tam açılma olmadan doğumu gerçekleştiremeyeceklerini söylüyordu ebeler . Neyse saat ilerlemiyordu sanki ve ben acı içinde kıvranıyordum. Açılmam ne kadar söylemiyorlardi. Sonra bir ebe moralini bozmak istemiyorum o yüzden söylemiyorum diyordu söyleyin lütfen dedim hala 3 dedi ve benim normal doğum umudum bir kat daha yok oldu. Sonra tekrar suni tekrar suni . 3. Suni sancıyida aldım açılman ilerliyor dediler ama ben umutsuzdum . Eşimi görüyordum ablamı görüyordum koridorda ağlaya ağlaya yalvarıyordum beni sezaryene alın yalvarırım diyordum eşim ablam ağlıyordu ben ağlıyordum yaparsın diyorlardı ama ben asla yapamam diyordum . Sonra eşimi ve ablamı çıkardılar ben yapayalnız kaldım ve saat sabah 4 de en son tekrar görmek istedim eşimi ama nasıl yalvarıyorum ebelere temizlik çalışanlarına izin verdiler neyseki saat 4 ten sonra artık bu son bak bize güven sabaha kadar doğumun olacak dediler ama ben hala yok diyordum beni sezaryene alın diye yalvarıyordum. Sonra saat 5 6 7 hala aynıyım saat 8 de bana 4. Suniyi verdiler 😭. Ve tuvalete çıkmak istiyordum sürekli sırtım kırılıyordu her dk nstde alınıyordum alttan muayene ediyorlar ve ben çığlık çığlığa kalıyordum. Tam 8. Buçukta ebe kontrol etti ve süper dedi noldu dedim 8 cm olmuş dedi gözlerim açıldı yani dedim yani biraz daha yarım saat daha dayan bitecek bebeğini alacaksın dedi. Sonra nst ye tekrar bağladı düzenliydi sancılarım. Tekrar kontrol etti 9 cm olmuş dedi . Hemen hasta bezi taktılar ve sancı gelince kakamı yapar gibi ıkınmami istediler ben her sancida ikiniyordum deli gibi . Ve gelip baktığında tam açılma olmuş hemen çatala yat dediler yattım başı görünmüştü oğlumun. Sonra ikinci kez ikindim başı çıktı yavrumun … O kadar rahatladım ki o an dünyalar benm oldu . Saat tam 9 da oğlumu aldım kucağıma. Doktorların son güne kadar 3500 dediği oğlum sadece 2890 di. Olsun doğdu ya o bana yeterdi. Sonra dikiş attılar 3 iç 4 de dış . Yatağıma yattım onu giydirip getirdiler . 2 saat sonra yukarı çıktık tansiyonum düşmüştü bayıldım kendimi yatağımda buldum gözümü açtığımda. Sonra aksam 7 de çıkarsınız dediler. Aksam 7 yi görmeden büyük bir şey oldu . Bebeğim avuç avuç kan kustu gözüm döndü koridorda bağıra bağıra yardm istedim. Meğersem bebeğim çok sıkıştığı için bütün pis kanı yutmuş. Yoğun bakıma alındı hemen midesini boru indirdiler temizlemeye çalıştılar. 6 gün yoğun bakımda kaldık gün gün iyi oluyordu. Ama bir türlü mememi tutmuyordu. 2 saatte bir görüyordum oğlumu sütüm tastikca ben ağlıyordum. Sonra silikon göğüs taktım ve tuttu bebeğim. Vee dün çıktık artık. O kadar mutluydum ki ama hala gözümü kapattım mi rüyalarıma giriyor doğumum yoğun bakım pek iyi değilm yani lohusalık zor geçeceğe benziyor ama olsun o yanımda ya o sağlıklı ya gerisi önemli değil. Lütfen inanın ben hiç inanmadım guvenmedim diye bu kadar uzun sürdü ve bebeğime istemeden zarar verdim . İnanın ve olacaktır…❤️