Dilem_0301 Merhabalar canım anneler ☺️ biraz yazmakta geç kaldım ama olsun Nasıl nereden başlayacağımı bilmiyorum biraz uzun bir hikaye olacak ama olsundu 😌 Haftaya giriş yapmıştım kiii çok kötü hastalığa yakalandım grip’in en ağır hali gibi önce öksürükle başladı kaale almadım soğuk içmişimdir üşütmüşümdür vs. Dedim sonra burnum tıkandı normal griptir dedim zaten hamileliğin verdiği nefes alıp verme zorluğunun üzerine birde bu eklenince iyice kötü oldum her neyse sonrasında gözlerim falan akmaya başladı ateşim arada bir çıkıyordu dedim tamam baya bi gribe yakalanmışım ben. Ertesi gün Doktor kontrolüm vardı oraya gittim normal şartlarda çatı muayenesi olacaktım ama doktor gribim diye yapmadı ultrasonla baktı ve 5 dakka içerisinde beni odadan çıkardı. O günün akşamında ben çok kötü oldum hastaneye covid testi vermeye gittim ve sabahında bi telefon ekranda mesaj “covid testim pozitif” ne yapacağımı şaşırdım neyse sağlık ekipleri geldi beni evden aldı hastaneye götürdü değerler falan yapıldı, değerlerim yüksek olduğu ve artık son haftalara yaklaştığım için yatış yapmamı istediler. Yatış yaptım herşey gayet normaldi sürekli nst ye de giriyordum sancı falan çıkmıyordu. Taaakki 23 nisan gününe kadar o gün nst ye bağlandım ve sancılarım çıktı. (Öyle bir şey ki pandemi bölümüne Allah kimseyi düşürmesin ne ilgilenen var ne sorduğun soruya cevap veren var ne söyleyeceklerse söyleyip gidiyorlar) sonrasında bana seni sezeryana alacağız dediler ve gittiler. Yarım saat bir saat sonra geldiklerinde kendim sordum sezeryana alacakmısınız diye hayır dediler. 24 nisan günü akşamında doktor önce ultrasonla baktı herşey gayet normal dedi sonra çatı muayenesi yapabilir miyim diye sordu (devlet hastanesinde doğum doktorumdan çok çok memnun kaldım Allah razı olsun herşeyi sorarak ilgilenerek yaptı )bende izin verdim ve 2 cm açıklığımın olduğunu söyledi ve seni bu şekilde riske atıp normal doğuma alamam yakınlarınla konuş seni sezeryan yapacağım dedi bende tamam konuşup haber vereceğim dedim. Ve odama geri çıktım ailemle konuştuk falan bu sırada yavaştan sancılar geliyor açıklık ilerliyordu ama covidden dolayı nefes darlığı çektiğim için normal doğum yapmam imkansızdı. Sonrasında sezeryana izin vermiştim 23.45 de hazırlandım ameliyat haneye indim bir yandan çok heyecanlıydım diğer yandan korkuyordum. Sedyeye yattım covid olduğum için tam uyuşturmadılar geri ayılamam diye spinal anestezi yaptılar ama yapmaz olsalardı keşke sırtımda ödem var diye 15 tane iğne soktular canımdan can gitmişti resmen. 15. De artık uyuştuğumu hissettim ve doğum başladı bir tek acıyı bebeği çıkarırken karnıma bastırdıklarında hissettim sonrası zaten o çığlık sesleri 🤩 çocuğumu uzaktan gördüm covid olduğum için sonra beni 00.45 de odama çıkardılar bebeği getireceğiz dediler bekliyorum bekliyorum yok sonra eşimi çağırdılar ve benim vücudumda enfeksiyon olduğu için bebeğin de akciğerlerinde enfeksiyon varmış ve yoğun bakıma almışlardı antibiyotik tedavisi için. Bir yandan bebeğimi kucağıma alamadığımın üzüntüsü diğer yandan sezeryan ağrıları ve bacağımdaki uyuşukluğun 7-8 saat geçmemesi çok kötüydü. Sabah olduğunda artık yürümeye başlamıştım bebekle ilgili bilgi verildi 10 gün yoğun bakımda kalacak antibiyotik tedavisi için bende başladım süt sağmaya ilk başlarda 25 ml falan çıkıyordu emzirme çayı içtim baya sabah akşam göğüslerim dolduğunu hissediyorum ama sağdığımda az çıkıyor meğersem makinadan kaynaklı olan bir şeymiş sağması yetersiz olduğu için ve göğüslerimde de süt biriktiği için mastit oldum kolumu kaldıramadım göğsüm ateş atıyordu sonra başka makinaya geçtim gayet iyi sağdı sütüm baya artmıştı 1 saatte 1 sağsam yeriydi yani sağım yaparken göğüs ucu gümüş kapaklarımı da ihmal etmedim çok şükür hiç yara olmadı. Hiç korkmayın sezeryandan sonra ertesi gün hemen sütünüz geliyor bebek emdikçe daha çok gelir hatta ama bende o şans olmadı ama yine de çok şükür mama vermek zorunda kalmadılar. Bebeğimin yoğum bakımda kaldığı süre zarfında bende hastanedeydim değerlerim hep yüksek çıktığı için ve her gün ağladım hem oğluma kavuşamadığım için hem de o hastane ortamında bulunduğum için. Etrafımdaki bir çok insandan bol bol dua alıyordum. O on gün bir şekilde geldi geçti ancak bebeğim çıkacakken ben hala hastanedeyim iyice delirdim artık benim hala değerlerim düşmüyor sinirlerim bozulmuştu covidlilerin olduğu odaya çocuğumu da sokmak istemiyordum sonrasında artık isyan ettiğim için serumlarımı yükselttiler ilaçlarımı yükselttiler anca değerlerim yavaş yavaş düşmeye başladı hayatımda ilk defa 10 tane damar yolu açtırdım ve günde 4 tane serum yiyordum sabah akşam inanılmaz bir serüvendi gerçekten her şey üst üste geldi 🥺 17 gün hastanede kalma serüveni ardından anneler gününde oğluma, eşime ve evime kavuşmuştum çok şükür 😍 bayağı uzun bir hikaye oldu kusura bakmayın ☺️bende bütün olanları bu şekilde anlatmak istedim. Sormak istediğiniz bir şey varsa cevaplayabilirim 🥰 Okuduğunuz için teşekkür ederim 😌
Gulsah2341 Dilem_0301 Dilem_0301 bebeğin akciğerinde neden enfeksiyon oluştu? Siz korona olduğunuz içinmi
a_burcu_bur Dilem_0301 sonraki aldığınız, iyi dediğiniz sağma makinesi hangisi acaba. Bu arada çok çok geçmiş olsun. Sonu güzel bitmiş 🙏🏻 sağlıkla huzurla büyütün inşallah 🤲🏻
Dilem_0301 Hamisse amin çok teşekkür ederiz 🥰 şimdi neredeyse 4 aylık olduk çok şükür bir sorunumuz yok 🙏 rabbim herkese sağlıkla sıhhatle büyütmeyi nasip etsin inşallah 🙏❤️
gokcekocyigit07 Neler yaşamışsınız çok geçmiş olsun ama neyse ki çok şükür bebeğinizde, sizde iyisiniz, hayırlı olsun, Allah başka acılar göstermesin, dilerim bundan sonra hep mutlu, huzurlu, sağlıklı olun, darısı sağlıkla, hayırlısıyla bizlere 🤲⚘
Dilem_0301 gokcekocyigit07 Çok teşekkür ederim ☺️ zorlu bir süreç oldu ama değdi çok şükür 🙏❤️ Rabbim herkese hayırla büyütmeyi nasip etsin inşallah 🙏
Dilem_0301 Gulsah2341 yok hayır çok şükür bebeğime covidle alakalı hiç bir şey geçmedi. Benim yakın zamanda idrar yollarından kaptığım enfeksiyondan dolayı onunda akciğerleri doğum sırasında enfeksiyon kapmış 🥺🙏
Gulsah2341 Dilem_0301 anladım. Bende 37+2 haftalık hamileyim korona oldum mutasyonlu. 😔 umarım cabuk atlatırım ☹️
Dilem_0301 Gulsah2341 benimki de İngiltere’den gelen mutasyonlu virüsmüş öyle dediler 🥺 rabbim tez zamanda kurtarır inşallah eski sağlığınıza kavuşursunuz 🙏🥰
Dilem_0301 a_burcu_bur çok teşekkür ederim Allah razı olsun 🙏🥰 ilk kullandığım lansinohun küçük bi makınasıydı ikinci etkili olan makina da kraftın dışı beyaz ve mor olanıydı 😊