Birkaç gündür kasılmalarım oluyordu ama düzensiz ve hafifti 7 Ağustos sabahı tam 38+0 da küçük bir kanamam oldu saat 10:00 da doğum acile gittim, 2 cm açılmam olduğunu söylediler, eve git 2 saat sonra geri gel diyip yolladılar. Eve geldim pilates topuyla egzersizler yaptım duş aldım tekrar gittim 4cm olmuş, git 3 saat sonra gel dediler. Eşimle sahilde yürüdük yemek yedik 3 saat dolmayınca sıcaktan kaçmak için avm ye girdik 😂 orda biraz dolaştık tabi kasılmalar sıklaşmaya ve daha uzun sürmeye başladı saat dolunca tekrar hastaneye gittim yine 4 cm açılmam vardı. Yine git 2 saat sonra gel dediler. Eve geldim yine pilates topuyla eğzersizler yaptım çömelme hareketleri vs yaptım duşa girdim ve duşta gelen şiddetli kasılmayla banyodan zor çıktım üzerimi giyene kadar tekrar geldi ve hemen hastaneye gittim artık 5 dk da bir ve şiddetli olarak geliyordu. Acilde 6 cm açıklık vardı ve nst de çok şiddetli sancılar göründü hemen yatış yapıldı. Ebeler nst ye bağlayıp sancılara göre birlikte egzersizler yapacağımızı söyledi. Ama sancılar gittikçe şiddetleniyordu. Dr geldi suyun gelmek üzere gelmesine yardımcı olacağım deyip suyu patlattı ve açılma 1 saatte 8 cm e çıkmıştı hemen doğumu başlattı bebek kakasını yapmış suyun renginden anlamış. Sancı geldikçe ıkınmamı söylediler ve bebeğin çıkışında biraz yanma hissi yaşadım aynı kabız olmuş da ıkındıkça makatta oluşan o baskı ve yanma gibi. 20:30 da yatışım yapıldı 22:30 da oğlumu kucağıma aldım. 2 Li test sonucum Yüksek riskliydi hemen bebeğime baktım dr lara ebelere durumunu sordum artık sağlıklı olduğunu görünce çok rahatlamıştım bütün ağrım acım dindi aylarca korktuğum durumu yaşamadım çok şükür sağlıkla kavuştuk bebeğime