Sinmn [bilinmeyen] ben ilk doğumumda epidural aldım ama sadece sancı sürecimde.. 4 cm açıklık varken katater takıldı, açılma tamamlanınca ağrı kesici bırakıldı.. ıkınma hissedince doğumhaneye alındım.. doğum anında sancı hissettim ama zaten çok kısa sürdü.. memnundum..
Sinmn nesly bu defa büyük ihtimalle sezaryen olacağım 😕 biraz sıkıntılı bir hamilelik geçiriyorum, iki gün sonra kontrolde netleşecek.. normal yapacak olsam yine epidural almak isterm ama
Busrasahin7714 Bende epidural ile normal dogurdum. Epidural almadan once 36 saat sanci cektim ve acilmam sadece 1 santimdi doktor kendimi cok kastigimi ve bu nedenle acilmam olmadigini epidural olmam gerektigini soyledi bende kabul ettim epidural den sonra butun sancilar gitti 3-4 saat uyudum uyandigimda acilmam 8 santimdi. 10 santim oldugunda ikinmalar basladi ve sorunsuz bir dogum gerceklesti. Bende bir yan etkisi olmadi. Amerika da dogum yaptigim icin burda epidural cok yaygin olarak kullaniliyor onun icin anestezi uzmanlari bu konuda cok t crubeli. Suan ikiz bebek bekliyorum bunlari da amerika da doguracagim ve bu sefer hic beklemeden epidural isteyecegim allahin izniyle. Bence cok buyuk kolaylik
Nurce Busrasahin7714 amerikada epidural isteyince yapıyorlar mı canım ben de orda Doğum yapacağım da..Türkiye’de yaşıyorum
Duygu_k Bilmediğimden soruyorum mazur görün 🙈 epidural normal doğumda herhangi bir uyuşukluk oluyor mu bacaklarda 🙄 yoksa sadece acı-ağrı azalması mı sağlanıyor 🙄
Alim Duygu_k belden iğneyle uyusturdugu için belden asagin uyusuyor dogumdan sonra yatağa ciktiginda 10 dakka sonra uyusuklugun gidiyormuş ben kesinlikle epidural normal istiyorum
Alim [bilinmeyen] bende epidural normal doğum olucam 36 haftaligim 1 cm acilmam vardı geçen hafta çatı muaynesinde yarın yine kontrolumuz var korkuyorum ama etrafımda olanlarda çok memnun sezeryandansa daha iyi kesinlikle herşeyi doktoruma birakiyorum
Duygu_k Alim o kadar kısa süre mi harika 😁 normal doğumu çok istiyorum Allah da kısmet eder inşallah 🙏🏻 Ama ya acısına sancısına dayanamazsam diye de ufak ufak korkuyorum şimdiden 😁
Alim Duygu_k tabiki korku bizde de var onu kucağına alınca bütün agrini sancini emin ol unutursun tabiki herkeste illaki korku vardır Allah onları bize bağışlasın yeter ki
Busrasahin7714 Nurce evet orada nerdeyse butun norma dogumlarda yapiyorlar ben doktoruma onerir misiniz dedigimde ben kendime de yaptirdim demisti turkiye deki gibi epidural karsiti degiller