Hep bu günü bekledim ve sonunda bende doğurdum hem de zorlu bir süreçten sonra.
Hamile olduğumu öğrendiğimde 4 haftalıktı minik kuş ve o gün kanamam olmuştu düşük tehlikemiz başlamıştı. Hemem doktorum rapor verdi çalıştığım için ve kontrol ettiğinde içerde çok fazla kanama alanı vardı kesenin şekli bozulmuştu düşer gözüyle bakıldı yarın bir daha gel dedi. Öbür gün gittiğimde kesenin şekli düzelmişti ama kanama alanı vardı hala içerde. Hep yattım sadece yemeğe ve tuvalete kalktım duşa daha az girdim. Bu kanamalar 16 -18 haftaya kadar devam etti. Hatta en son öyle bir kanamam oldu ki pıhtılı çocuğu düşürdüm sandım. Tam herşey düzeldi derken detaylı ultrasonda rahim ağzı yetmezliğim olduğunu öğrendik bu seferde bundan yattım hep. Serklaj yapmadı doktorum progrstan tedavisi uygulandı şimdi rahimi harekete geçirmeyelim dedi ve yapmadı. 21. Haftada sancım başladı ben farketmedim önce tabii 1 gün sonra doktora gittim 3 gün hastanede yattım ilaçlarla geçirdik bunuda çok şükür. Ciğer geliştirici iğne oldum hep tabii n ne olur ne olmaz diye. 30. Haftada suyum azaldı ve su azlığından bebeğim karın çevresinde geride kalmaya başladı daha zayıftı haftasına göre yani. Doktorum bebeğin haftsına göre daha küçük olduğu için küvöze girer dedi bu yüzden bizi yeni doğan yoğun bakımı olan hastaneye yönlendirdi. Su azlığı sebebi ile haftada 2 nst haftada 1 doopler ile takip edildi. 36. Haftada artık daha fazla Riske atmadan sezeryan ile doğum yaptım. 36 da ultrasonda 1800 çıkıyordu kilosu doktor maksimim yanılma payı ile 1800 minimum 1500 doğar dedi 1900 doğdu. 36 da 31 ile uyumlu dediler ama 33 ile uyumlu çıktı. Çok kısa bir süre gösterdiler Bebeğimi sonra hemen alıp oksijen verdiler. Ağlayarak geldi minik adam ağlamasını çok istiyordum zaten bu ciğerlerinin geliştiğini gösterir. 16 gün yoğun bakımda kaldı miniğim şimdi kollarımda çok şükür. Yaşadıklarımı kısaca buraya böyle sığdırdım ama aslında böyle kolay geçmedi. Umarım anlattıklarım Umut olur. Moralinizi yüksek tutun önemli tabi ama ben çok ağladım çok yıprandım o yüzden içinizden nasıl geliyorsa öyle yaşayın