Merhabalar, burada her türlü doğum hikayesini okudum 9 ay boyunca çünkü her şeye hazırlıklıydım ve önemli olan sağlıkla bebeğime kavuşmaktı benim için 🥰 çok güzel bir hamilelik geçirdim, çalıştım, 9 ay boyunca aktiftim her işimi kendim yaptım, son gün bile evimi süpürdüm sildim bence aktif olmak çok önemli🥳 9 Ağustos Pazartesi akşamı 7 civarı uzandığımda 7-8 dakikada bir gelen ve 45-50sn süren kasılmalar hissetmeye başladım, gerçekten hissediliyormuş bu kasılmalar çünkü belli bir düzende geliyor anlamamak mümkün değil, doktoruma yazdım sıklığı ve şiddeti ararsa haberleşelim dedi. Sonrasında gece saat 1 e doğru 3-5 dakikada bir gelen ve biraz daha şiddetli kasılmalar hissetmeye başlayınca doktorum hastaneye geç bir baksınlar dedi ve gittik. Bakıldığında 1 cm açıklık vardı ve nstde 70lerdeydi kasılmalarım ama doktorum yatış verdi. Damar yolum açıldı, lavman yapıldı bu gece dinlenin ihtiyacınız olacak dedi hemşireler. O gece kasılmalar olsa da bi kaç saat uyuyabildim. Sabah 7 itibariyle aktif sancıları hissetmeye başladım, 8 de doktorum açıklık kontrolü yaptı ve 2 cm dedi. Süreç yavaş ilerliyordu ve o saat itibariyle hiç oturmadım; yürüdüm, pilates topunda çok çok fazla zaman geçirdim bana en iyi gelen şey oydu diyebilirim, squat yaptım. Öğlen gibi artık kasılmalarım çok şiddetlendi ve artık yorulduğumu hissediyordum ama bebeğim için her şey yolundaydı. Kontrol edildi ve açıklık 5cmdi. Ben o sırada epidural istedim çünkü belime de çok şiddetli kasılmalar geliyordu ve geceden beri çok uykusuzdum biraz dinlenmek istedim. Epiduralim yapıldı ama ben tabiki yatmadım bile çünkü bir şekilde doğumun hızlanması gerekiyordu. Aynı şekilde hareketlere devam ettim kasılmalar zaten sıfırlanmadı ama bayağı hafifledi. Saat 4ü geçerken artık kasılmaları çok şiddetli hissetmeye başladım, ebeler söylemişti ilk doğumlarda baştan biraz yavaş ilerler ama sonrası hızlı olacak demişlerdi. Saat 5 i geçerken kontrol edildi ve çok şükür 8 cm olmuştu. Ebe sen squat yap ve ben doğum masanı hazırlıyorum dedi,ıkınma hissin gelince hemen haber ver dedi ve ben 10 dakika falan squat yaptıktan sonra ıkınma hissi gelmeye başladı. Ve bakıldı ki tam açık 🙏🏻🥰 artık sona gelmiştik, kavuşuyordum miniğime. Doktorum geldi ve 17.39 da 5dakika içerisinde kızımı kucağıma sağlıkla aldım çok şükür 🙏🏻🥰🥺 o an kesinlikle anlatılmaz, allahım bu duyguyu isteyen herkese nasip etsin inşallah🙏🏻❤️ Bebeğimle biraz vakit geçirdikten sonra dikişlerim dikildi, 4 dikişim var. Dikiş esnasında çok bir şey hissetmedim sadece biraz üşüdüm gibi oldu titriyordum ama zaten uzun sürmedi. Doğumhaneden yürüyerek çıktım çok şükür 🥰❤️🙏🏻 Gerçekten normal doğumun rahatlığını gün geçtikçe çok daha iyi anlıyorum bugün tam 1 haftalık olduk. Biraz göğüs ağrısı dışında çok şükür iyiyim ve gün geçtikçe daha da güzel oluyor her şey 🙏🏻❤️ Allahım isteyen herkese hayırlı doğumlar nasip etsin inşallah, anneler çok güçlü bunu sakın unutmayın, ister normal ister sezaryen olsun Allah bizlere bu gücü vermiş her şeyin üstesinden geliriz güzel anneler❤️🌸 çok uzun oldu ama paylaşmak istedim, allah hepimizin evlatlarını korusun ve herkesi hayırlısıyla evladına kavuştursun inşallah 🥰❤️🧿🌸