Merhabalar sonunda bende doğurdum.Gerci dogurcagima karşı bir inancim yoktu ama oldu 😂
40+6 sabah dörtte yatisim oldu. Sabah 6 gibi suni sancı verilmeye başladı.Hic açıklığım yoktu galiba bakılmadi.Oglen 3 gibi sancılarım gelmeye başladı.hafif regl sancısı gibiydi.Sonra dozu artmaya başladı.18.00 gibi doktorum muayane etti bir cm açıklık var dedi.
Ağrılara dayanamazsan eğer 4 cm olduğunda epidural taktir dedi.Bu arada doktorum gece çalışmıyor.Nobetci doktor da sanciya devam etti.Gece 12 ile sabah 4 arası uyuyup dinlenmem için sanciyi kestiler.
Dinlendim.
Sabah dörtte tekrar sanciya başladık.Altiya kadar yoğunlaştı sonra dayanılmaz sancılarım başladı.7 den sonraydı.Ama gercekten dayanilmayacak gibiydi.Agliyorum eşim elimi tutuyor destek oluyor oda kiyamiyor ağlıyordu.Canim kocam benim 💗Sonra ebe kontrol etti.Aksam açıklığım 2.5 cmdi akşamla aynıydı.
Ben şok oldum.Dedim ben bunu doguramiycam sancıları da boşuna çektim.Mahfoldum.
Sonra 8 de doktorum geldi.
Rahim incelmiş açıklık 4 cm epidural ister misin dedi.
Zaten feryat figan moddayim.Tamam dedim.
(Sancilarimi da duşta ve squat iki ayrı pozisyonda karsiladim ,nstlere girdim).
Ameliyathaneye indik.Epidural takıldı.Sonra rahatladım.
Plates topu getirildi.Kullanmadan açıklık 5 7 oldu.
Sonra ebem tekrar kontrol etti başı gelmis dedi.
(Doktorum epidural açılmayı destekler demistii.sen kendini sancidan kasmadigin için rahim rahat açılır demişti)
Ebe ile ikinma çalıştık.Sonra bebeğin başı kaydın diye bir pozisyonda bekletti beni.Sonra squat topuna aldı.Sanci yokken saga sola yap,varken topta zıpla dedi.Sancilarim sıklaştı.Kontrol etti.Bu arada doğumhane hazırlandı.Doktorumla konuşmaya gitti.Derken epidural var ama doğum sancilarimi dehşet bir sekilde hissetmeye başladım.
Butona basıyorum bağırıyorum vs derken.
Başka ebe geldi gelmiş dedi.İkinma yaptırdı.Ve tamam dogumhaneye gidiyoruz dedi.
Dogumhaneye gittim hazırlandim.Doktorum geldi.
Artık çıkarmak istiyorum vs diye cigiriyordum galiba.
Sonra çok güzel ikiniyorsun devam et sancı geldikce dedi.Dort beş sancı da ikindim.Artik doktorum kafası göründü geliyor dedi.İkin dedi.
Büyük tuvalet hissi o zaman da oluştu.(epidural olmasa daha erken o his oluyormuş)
Doktor bebeğin geliyor ikin dedi.Doktorumun dediğini harfiyen yaptim.Cunku hem kavuşmak hem bu acıların dinmesini istiyordum.Bebek kaydı ve çıktı ama diyorum hani rahatlaniyordu ben rahatlamadim 😂😂😂
Eşimin de çıkması lazımmış.Oda çok ugrastirmadan çıktı.Ve işte o zaman rahatladım.
İlk gebelik olduğu için tabi ben mi doğurdum vs diyorum 😂inanamıyorum.Ten tene temas oldu.
Melegime kavuştum.
Şimdi o uyuyor bende dusumu aldım size yazıyorum.(kesim az oldu.cok dikişim yok ama kaç tane bilmiyorum,sormak aklıma gelmedi)
Ben kurtuldum darısı başınıza arkadaşlar.Rabbim sizleride yavrunuza sağ salim kavustursun inşallah 🤗
(Bu arada imkanınız varsa özel hastaneyi şiddetle tavsiye ederim,çok memnun kaldım)